”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
ASOCIATIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET - GISZ - ASOCIATIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINTA derulează în perioada 2023-2024 Proiectul cu titlul “Ghelința Culturală - Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte”, cod apel PNRR/2022/C11/I5-1, cu nr. contr. 93/31.03.2023
Finanțarea proiectului în valoare de 200.000 lei fără TVA, este acordată de către Ministerul Culturii, prin Adminitrația Fondului Cultural National, iar co-finanțarea este asigurată de Autoritate locală Comuna Ghelința în valoare de 26,615,13 lei, fără TVA.
Obiectivele proiectului:
- Ob.1.Depunerea bazelor pentru o educație culturală instituționalizată prin înființarea clubului de muzică și arte, achiziționarea de instrumente muzicale necesare actului educațional, conform bugetului proiectului. - indicator de rezultat: 1 club amenajat, instrumente muzicale éi echipamente de sonorizare de bază achiziționate.
- Ob.2. Depunerea bazelor pentru o educație culturală instituționalizată prin contractarea unui număr de 4-5 specialiști pe o perioadă determinată de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire din surse proprii/locale după finalizarea perioadei de finanțare. - indicator de rezultat nr. de contracte semnate
- Ob.3. Asigurarea educației culturale în mod regulat, săptămânal 1 oră/beneficiar de predare instrumente muzicale pentru 30 de beneficiari locali cu vârsta cuprinsă între 10-26 ani din luna șase a proiectului. - indicator de rezultat -minim 500 ore, 30 beneficiari, consemnat în liste de prezențe
- Ob.4. Organizarea unui concert festiv pe plan local pentru promovarea rezultatelor proiectului și pentru promovarea talentelor locale în fața întregii comunități. - 1 raport de activitate
- Ob.5. Dezvoltarea unui parteneriat instituțional public/privat până la finalizarea perioadei de finanțare în vederea asigurării tranzitului din proiect în program local pentru asigurarea sustenabilității atât pe plan financiar cât și pe plan educațional, pe termen mediu și lung. - cel puțin 1 parteneriat semnat.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://www.facebook.com/PNRROficial/
Anunțuri publice
- SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE MATERIALE CONSUMABILE, MATERIALE AUXILIARE, MATERIALE DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR nr.34/01.10.2023.
- SOLICITARE OFERTĂ DE PREȚ nr. 8 din 14.04.2023
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE MANAGEMENT NR.10 din 14.04.2023
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CONTABILITATE NR.11 din 14.04.2023
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CONSULTANTA NR.45/1 din 13.11.2023
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CAZARE NR.34 din 04.06.2024
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE MESE SERVITE NR.36 din 04.06.2024
- DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CONTABILITATE NR.57 din 08.08.2024
Asociația Gelencei Ifjusagi Szervezet – GISZ – Asociatia de tineret din comuna Ghelinta
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
NR.34 DIN DATA DE 01.10.2023
ANUNȚ SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE MATERIALE CONSUMABILE, MATERIALE AUXILIARE, MATERIALE DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
- CONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru achiziție materiale consumabile, materiale auxiliare, materiale de natura obiectelor de inventar
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă, lotizata
Valoarea totala estimată: 88.768,91 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție materiale consumabile, materiale auxiliare, materiale de natura obiectelor de inventar aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru produse de natura obiectelor de inventar specificate.
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte intocmai instructiunile privind modalitatile de intocmire a ofertelor. Neindeplinirea sau indeplinirea partiala a cerintelor cuprinse in prezenta documentatie duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa contina toate datele tehnico-financiare de identificare a achizitiei, si sa fie in concordanta cu cerintele tehnico-financiare din proiectul de finantare in cadrul caruia se realizeaza prezenta achizitie. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finantare impreuna cu anexele sale, si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din puct de vedere al emitentului si al continutului. Ofertele se redacteaza in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care indeplinesc punctual toate conditiile si cerintele impuse prin prezentul dosar al achizitiei directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu pretul cel mai scazut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line (conform modalitatii de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu indrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privati, pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe paginahttps://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, intocmite in baza prezentei instructiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.comin termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achizitie.
- criterii de selectie: pretul cel mai scazut
- Instructiuni privind intocmirea ofertei:
Generalitati:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei intocmite in alta limba, oferta va contine obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informatiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instructiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a continutului.
- In cazul in care achizitia necesita subcontractanti, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractantii. Ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerinte minime:
- Oferta va include toate produsele solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea parametrilor tehnici prezentate pentru fiecare Lot identificat.
- Un ofertant poate depune oferta pentru unul sau pentru toate loturile identificate.
- Produsele obiecte de inventar vor beneficia de garanție conform legislației în vigoare
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fara TVA și cu TVA.
- Certificat constatator al ofertantului nu mai vechi de 6 luni
- Lipsa certificatului ONRC duce la respingerea ofertei respective.
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanti dupa caz.
Programul sedintei comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 10.10.2023. Solicitarie se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 10.10.2023 orele 15.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociatiei.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungeste. Ofertele primite dupa expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite:10.10.2023, ora 15:00
- Locatia deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificari dupa caz. Clarificarile nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei. Decizia finala privind selectarea ofertelor castigatoare va fi luata de catre reprezentantul legal impreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizeaza inspectie pe teren sau intalnire pentru clarificari.
Solutionarea contestatiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ulhttps://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ulhttps://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitățile proiectului, solicităm ofertă pentru următoarele produse și cantități:
Lot1: Instrumente si echipamente:
Denumire produs |
UM |
Nr. unitati |
Pret estimativ cu TVA |
Valoare totala estimativa cu TVA |
Fluiere/blockflote (soprana, alt, tenor)+A44:E65 |
buc |
10 |
1,053.00 |
10,530.00 |
Vioară |
buc |
4 |
2,500.00 |
10,000.00 |
Violă |
buc |
4 |
2,500.00 |
10,000.00 |
Gordună |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Chitară electrică |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Chitară Bass |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Combo chitară |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Combo bas |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
mixer digital |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
cabluri mirofon , boxe 10 m |
buc |
10 |
500.00 |
5,000.00 |
Blockflote bas |
buc |
1 |
2,483.00 |
2,483.00 |
microfoane |
buc |
6 |
1,200.00 |
7,200.00 |
stativ microfon |
buc |
6 |
662.00 |
3,972.00 |
pian digital |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
clarinet |
buc |
3 |
2,500.00 |
7,500.00 |
flaut |
buc |
3 |
2,500.00 |
7,500.00 |
chitara electro-acustica |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Orgă electrică |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
boxa activa |
buc |
2 |
2,500.00 |
5,000.00 |
boxa subwoofer |
buc |
1 |
2,500.00 |
2,500.00 |
Total valoare estimativa Lot 1: 79.147,06 lei+TVA
Lot2: Consumabile pentru instrumente
set corzi vioara |
buc |
8 |
7100,84 lei + TVA pachetul |
set corzi viola |
buc |
8 |
|
set corzi chitara bass |
buc |
2 |
|
set corzi chitara electrica |
buc |
2 |
|
set corzi chitara electro-acustica |
buc |
2 |
|
capodaster |
buc |
2 |
|
pene chitara bas |
buc |
5 |
|
pene chitara electrica |
buc |
5 |
|
pene chitara electro-acustica |
buc |
5 |
|
aparat acordaj |
buc |
3 |
|
suport chitara |
buc |
2 |
|
suport chitara bas |
buc |
1 |
|
stativ pian electric/orga electrica |
buc |
2 |
|
Case vioara |
buc |
4 |
|
Case viola |
buc |
4 |
|
hard case chitara bas |
buc |
1 |
|
hard case chitara electrica |
buc |
1 |
|
hard case chitara electro-acustica |
buc |
1 |
|
hard case pian digital |
buc |
1 |
|
hard case orga electrica |
buc |
1 |
|
string winder chitara bas |
buc |
1 |
|
string winder chitara electrica |
buc |
1 |
|
string winder chitara electro-acustica |
buc |
1 |
|
ancii |
buc |
6 |
|
sacaz vioara |
buc |
4 |
|
sacaz viola |
buc |
4 |
|
metronom |
buc |
2 |
|
stativ partituri |
buc |
21 |
|
instrumente de percutie - bongo |
buc |
1 |
|
tamburina |
buc |
1 |
|
maracas |
buc |
1 |
|
cajon |
buc |
1 |
Total valoare estimativa Lot2: 7.100,84 lei + TVA
Lot3: Materiale didactice
Caiet muzica |
Buc |
70 |
2521,01 lei + TVA pachetul |
Creion |
Buc |
70 |
|
Set carioca 12 culori |
Buc |
70 |
|
Set creioane cerate 12 culori |
Buc |
70 |
|
Radiera |
Buc |
35 |
|
Pix cu gel culoare albastra |
Buc |
70 |
|
Caiet desen A4 |
Buc |
35 |
Total valoare estimativa Lot3: 2521,01 lei + TVA
III. FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă: Download - Scrisoare de inaintare
- Declarație privind beneficiarul real: Download - Declaratie prvind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese: Download - Declaratie prvind evitarea conflictelor de interese
”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
SOLICITARE OFERTĂ DE PREȚ
nr. 8 din 14.04.2023
Obiectul:
Solicitare oferta de preț in vederea atribuirii prin achiziție directa a contractului având ca obiect: “Reabilitarea clubului local de muzică și artă” în comuna Ghelința din proiectul PNRR/2022/C11/I5-1 cu nr. 93/31.03.2023
In vederea atribuirii contractului de achiziție publică mai sus menționat, ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET - GISZ - ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA, in calitate de autoritate contractantă, lansează prezenta solicitare de oferta de preț.
- Codul de clasificare CAV: 54553000-7 Lucrări de reparații generale si de renovare;
- Valoarea estimata: 22.000 lei fără TVA;
- Achiziția conform legii: Achiziție directa;
- Criteriul de atribuire: Prețul cel mai scăzut;
- Termen de valabilitate a ofertei – min. 30 zile;
- Se va încheia contract de lucrări;
- Prețul este ferm si va fi exprimat in lei, cu și fără TVA.
Operatorii economici interesați de aceasta achiziție sunt rugați sa depună ofertele de preț la sediul ASOCIATIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET - GISZ - ASOCIATIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINTA, nr. 1231, pănă în data de 26.04.2023, ora 15,00 sau în format electronic la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com.
Conditii de participare:
- Capacitatea de exercitare a activității profesionale
Certificatul constator emis de Oficiul Registrului Comertului, din care sa rezulte informatii reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor. Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din Certificatul constatator emis de ORC. Operatorul economic clasat pe primul loc va prezenta, pentru conformitate, la solicitarea autorității contractante, Certificatul constatator in original sau copie legalizata.
- Experiența similara
Lista principalelor lucrări similar cu cele care fac obiectul prezentei achiziții, efectuate in cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, datelor si beneficiarilor publici sau privați.
Prezentarea ofertei:
Oferta trebuie sa respecte următoarele cerințe:
- propunerea financiară sa se încadreze in valoarea achiziției, iar prețul materialelor cuprinse in oferta va fi prețul de cumpărare de la furnizori, fără TVA;
Propunerea financiara va cuprinde, in mod obligatoriu, următoarele documente:
- Formular de oferta
- Listele cu cantitățile de lucrări – deviz lucrări
- Listele cu cantitățile de materiale – deviz materiale
- propunerea tehnica sa respecte cerințele solicitate in caietul de sarcini;
- ofertantul sa accepte condițiile contractuale propuse ( model contract de lucrări atașat).
Criteriul de atribuire a contractului: prețul cel mai scăzut.
In cazul in care vor fi mai multe oferte cu preturi egale, autoritatea contractantă va solicita in scris reofertarea, in vederea departajării ofertelor.
Informații cu privire la aceasta achiziție se pot obține la sediul primăriei Ghelința, 0711901040 sau la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă: Download - Scrisoare de inaintare
- Declarație privind beneficiarul real: Download - Declaratie prvind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese: Download - Declaratie prvind evitarea conflictelor de interese
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://www.facebook.com/PNRROficial/
”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Nr. 10 DIN DATA DE 14.04.2023
DOSAR DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CONSULTANȚĂ ÎN MANAGEMENTUL PROIECTULUI
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
CONTRACT: 93/PNRR/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
DOSAR DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru contractarea serviciilor de consultanta in managementul proiectului, raportări și derularea achizițiilor
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: contract de servicii
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea estimată: 6.000 lei fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice/ caiet de sarcini pentru servicii
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție directă pentru atribuirea contractului de servicii: servicii de consultanta in managementul proiectului aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru servicii de consultanta in managementul proiectului
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte întocmai instructiunile privind modalitatile de întocmire a ofertelor. Neîndeplinirea sau indeplinirea partiala a cerințelor cuprinse in prezenta documentație duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participate trebuie sa contina toate datele tehnico-financiare de identificare a achiziției, si sa fie in concordanta cu cerințele tehnico-financiare din proiectul de finanțare in cadrul caruia se realizează prezenta achizitie. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finanțare impreuna cu anexele sale, si se încadrează in valoarea supusa licitației (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si al conținutului. Ofertele se redactează in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care îndeplinesc punctual toate conditiile si cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu prețul cel mai scazut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line (conform modalitatii de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu îndrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privați, pe website-ul comunei Ghelința, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala Ofertele tehnice si financiare, întocmite in baza prezentei instrucțiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.com la termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achiziție.
- criterii de selecție: prețul cel mai scăzut
- Instrucțiuni privind întocmirea ofertei:
Generalități:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei întocmite in alta limba, oferta va conține obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informațiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instrucțiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a conținutului.
- In cazul in care achiziția necesita subcontractanți, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractanții. Ofertantul are obligația de a preciza partea/pârțile din contract pe care urmează sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractanților propuși. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerințe minime:
- asigurarea 1 specialist in managementul proiectelor cu experiența de cel puțin 5 ani in managementul proiectelor cu finanțare nerambursabila, studii superioare in domeniul economic / si/sau cu certificat de absolvire curs de manager de proiect.
Experiența similara:
- ofertanții vor face dovada experienței similare prin contracte derulate si/sau prin experiența dovedita a specialiștilor implicați.
Modul de transmitere:
- prin posta electronica la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com conform instrucțiunilor de mai jos.
Propunere tehnica:
- Scurta prezentare a ofertantului, a proiectelor si a experienței relevante,
- Diplome, certificate de absolvire pentru specialistul nominalizat
- Documente de justificare privind experiența.
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fără TVA si cu TVA
- Certificat constatator al ofertantului nu mai vechi de 6 luni
- Firmele participante vor demonstra ca au înscris in certificatul ONRC, domeniul de activitate principal sau secundar care răspunde achiziției directe, respectiv:
CAEN 7022 – Activități de consultanta pentru afaceri si management
- Lipsa certificatului ONRC duce la respingerea ofertei respective.
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanți după caz.
Programul ședinței comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 20.04.2023. Solicitările se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 28.04.2023, orele 15:00. Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungește. Ofertele primite după expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite: 28.04.2023, ora 15:00.
- Locația deschiderii ofertelor: sediul social nr.1231, com Ghelința
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificări după caz. Clarificările nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se încadrează in valoarea supusa licitației. Decizia finala privind selectarea ofertelor câștigătoare va fi luata de către reprezentantul legal împreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizează inspecție pe teren sau întâlnire pentru clarificări.
Soluționarea contestațiilor:
- Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
- In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
- Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
- Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
- In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
- In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Valoare estimata a contractului: 6000 lei fără TVA
Condiții pentru semnarea contractului: Durata de execuție: 5 luni de la semnarea contractului Nu se accepta actualizarea preturilor contractului. Contractul va fi încheiat in mod obligatoriu cu ofertantul câștigător si va fi menționata obligatoriu durata de execuție a contractului, care trebuie sa fie de maxim 5 luni calendaristice de la data semnării.
Contractul de achiziție poate fi modificat pe durata derulării lui daca in timpul implementării proiectului survin anumite circumstanțe temeinic justificate si independente de voința beneficiarului privat, care modifica condițiile inițiale din momentul semnării contractului de achiziție.
- SPECIFICAȚII TEHNICE/CAIETUL DE SARCINI
Date generale proiect:
Scurta descriere:
Asociația GISZ a fost înființat la sfârșitul anului 2020 cu scopul bine definit de a contribui la bunăstarea și dezvoltarea tineretului din comuna Ghelința. Prin misiunea sa, Asociația contribuie la o dezvoltare durabilă a comunei prin activități precum: ocrotirea și promovarea intereselor și drepturilor tinerilor și a studenților; dezvoltare comunitară; educație intelectuală; organizare de tabere, excursii și drumeții cu scopul de educație de protecția mediului, activități de sprijinire a talentelor prin ajutorarea tinerilor din Ghelința la învățătură, artă, muzică, transport și alte programe; organizare de schimburi de experiențe, dezbateri, semnări, expoziții și alte manifestări socio-culturale și comunitare; sprijinirea materială sau infrastructurală a diferitelor cercuri sau a altor activități de tineret; etc. conform Statut.
Prin prezentul proiect, se urmărește asigurarea accesului la cultură pentru tinerii din comuna Ghelința. Prin înființarea și echiparea clubului de muzică și arte, se va asigura accesibilitatea programelor de educație culturală, și anume ore individuale de instrumente muzicale.
Prin realizarea indicatorilor propuse, urmărim:
- dezvoltarea aptitudinilor artistice în rândul tinerilor (copii peste 10 ani, adolescenți și părinți tineri)
- promovarea diversitatii, toleranță
-generarea dezvoltării durabile culturale locale și consolidarea ecosistemului cultural local prin dezvoltarea aptitudinilor artistice în domeniul muzicii, crearea unor noi culori pe paleta culturală locală, și exploatarea și capacitarea potențialului artistic local.
Prin proiect se va amenaja și echipa clubul de muzică și arte cu instrumente și echipamente necesare pentru orele de muzică și respectiv se depun bazele formei instituționale a educației culturale prin contractarea unor experți, profesori din domeniu.
Beneficiari:
Cel puțin 30 de copii/adolescenți/tineri care se pot înscrie la orele de instrumente muzicale. Focus primordiar, benficiari indirecți: ansamblurile de dansuri populare locale, corul de bărbați local - aceste inițiative locale pot deveni beneficiari indirecți ai proiectului propus, având șanse de a avea muzicieni locali care să acompanieze coregrafiile, spectacolele lor.
Familiile acelor copii/tineri care vor beneficia de orele de instrumente muzciale. Familia copiilor/tinerilor care participă în activitățile proiectului, vor beneficia implicit de activități comunitare, care se vor organiza pe parcursul proiectului întocmai pentru a întări motivația beneficiarilor. (zilele familiilor, excursii comune etc.)
Întreaga comunitate locală, inclusiv autoritățile locale. Prin existența unor muzicieni pe plan local, potențialul local crește. Localnicii vor avea acces la evenimente culturale locale, vor avea posibilitatea de a se mândri cu producție culturală locală, cu valori culturale locale în fața vizitatorilor.
Activiati:
- Activități pregătitoare:
1.1 - Stabilirea cadrului, dezvoltare formularistică pentru asigurarea monitorizării
1.2 - Contractarea specialiștilor, pregătirea planului de achiziții
1.3 - Activități de promovare a proiectului
- Activități de renovare a spațiului - înființarea clubului de muzică și arte
- Selecția și înscrierea beneficiarilor
3.1 - Campanii de informare
3.2 – Preînscriere
3.3 - Preselecție
3.4 - Pe baza rezultatelor preselecției, se înscriu beneficiarii în proiect
- Schimb de experiențe
- Activități regulate de predare instrumente muzicale
- Concert festiv
- Tabără de muzică
- Managementul proiectului
Pentru realizarea unui management al proiectului performant, dorim contractarea următoarelor servicii:
- Asistență la contractările/achizițiile directe aferente proiectului, asistență financiară, asistență la realizarea Rapoartelor. Orice alt tip de asistență acordată Beneficiarului privat în vederea implementării cu succes a activităților pregătitoare ale proiectului, derularea achizițiilor, și dezvoltarea unei rutine de raportări pe parcursul proiectului.
- Dezvoltarea formularisticii/ a instrumentelor pentru dosarele beneficiarilor de proiect, pentru rapoartele periodice, înregistrarea progresului, a indicatorilor și a implementării proiectului
- Asistarea echipei de implementare, și respectiv a responsabilului pentru activități și a responsabilului financiar în primele luni ale proiectului. Monitorizarea proiectului în primul trimestru: Urmărirea gradului de îndeplinire a activităților în conformitate cu graficul de activități ai proiectului, și consultare în caz de decalaje, management a riscurilor. Susținerea și urmărirea specialiștilor implicați în folosirea instrumentelor dezvoltate, în completarea corectă a acestora pentru asigurarea unor informații coerente din care se pot întocmi rapoartele periodice.
- Elaborarea primelor rapoarte periodice tehnice și verificarea rapoartelor financiare întocmite, în vederea depunerii unor rapoarte complete și corecte: Activitatea se realizează pe baza formularelor primite din partea echipei de implementare și din partea responsabilului financiar / contabilului. Sarcina consultantului este de a întocmi primele dosare de raportări în conformitate cu cerințele finanțatorului și a reglementărilor legale și a instrucțiunilor aferente achizițiilor directe în cadrul proiectului. Elaborarea rapoartelor se va efectua în conformitate cu cerințele finanțatorului. Aceste rapoarte vor respecta cu strictețe formatele tip impuse de finanțator.
- Consultantul participă la ședințe săptămânale operative – online și la ședința lunară de progres – on-site.
- Consultanță în ceea ce privește relațiile contractuale dintre beneficiar și prestatorii din cadrul proiectului.
- Informarea Beneficiarului asupra eventualelor modificări legislative ce privește serviciile solicitate, de îndată ce acestea apar, și corelarea documentațiilor ce trebuie întocmite conform acestor modificări.
- Cunoașterea Contractului de finanțare dintre Beneficiar și Finanțator și legislația respectiv regulile aferente PNRR în implementarea proiectului. Consultarea surselor de informare cu privire la noile reglementări publicate de Finanțator către Beneficiarii de finanțare în cadrul PNRR și informarea în timp util a Beneficiarului.
Serviciile de consultanță contractate, vor fi asigurate de către firma/firmele specializată/e în consultanță în afaceri și management, prin expert cu calificare și expertiză în managementul proiectelor. Pe toată durata de implementare a contractului, Consultantul va lua toate măsurile necesare pentru a preveni orice situație de natură să compromită realizarea cu imparțialitate și obiectivitate a activităților contractuale., Consultanța va fi oferită pe perioada contractată și respectiv primele 5 luni de proiect.
Consultantul trebuie să se asigure că toate activitățile ce se vor realiza și pe care le asistă și verifică pe perioada de implementare a proiectului respectă regulile privind eligibilitatea cheltuielilor. Va asigura Beneficiarul prin calitatea serviciilor prestate, că aceste reguli de eligibilitate sunt respectate și astfel cheltuielile vor putea fi rambursabile.
III.
FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă: Download - Scrisoare de inaintare
- Declarație privind beneficiarul real: Download - Declaratie prvind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese: Download - Declaratie prvind evitarea conflictelor de interese
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://www.facebook.com/PNRROficial/
Asociația Gelencei Ifjusagi Szervezet – GISZ – Asociatia de tineret din comuna Ghelinta
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
- 36 DIN DATA DE 04.06.2024
ANUNȚ SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE SERVICII DE MESE SERVITE
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
CONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru achiziție servicii de mese servite
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea totala estimată: 5.000,00 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție de servicii de mese servite aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru serviciile menționate.
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte întocmai instrucțiunile privind modalitățile de întocmire a ofertelor. Neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a cerințelor cuprinse in prezenta documentație duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa conțină toate datele tehnico-financiare de identificare a achiziției, si sa fie in concordanta cu cerințele tehnico-financiare din proiectul de finanțare in cadrul căruia se realizează prezenta achiziție. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finanțare împreuna cu anexele sale, si se încadrează in valoarea supusa licitației (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si al conținutului. Ofertele se redactează in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care îndeplinesc punctual toate condițiile si cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu prețul cel mai scăzut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line (conform modalității de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu îndrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privați, pe platforma www.pnrr.gov.ro, și pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, întocmite in baza prezentei instrucțiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.com in termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achiziție.
- criterii de selecție: prețul cel mai scăzut
- Instrucțiuni privind întocmirea ofertei:
Generalități:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei întocmite in alta limba, oferta va conține obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informațiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instrucțiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a conținutului.
- In cazul in care achiziția necesita subcontractanți, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractanții. Ofertantul are obligația de a preciza partea/pârțile din contract pe care urmează sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractanților propuși. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerințe minime:
- Oferta va include serviciile solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea solicitărilor prezentate
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fără TVA și cu TVA.
- anexe
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanți după caz.
Programul ședinței comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 10.06.2024 Solicitări se transmit la adresa de mail: godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 12.06.2024 orele 12.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociației.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungește. Ofertele primite după expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite: 12.06.2024, ora 15:00
- Locația deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificări după caz. Clarificările nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se încadrează in valoarea supusa licitației. Decizia finala privind selectarea ofertelor câștigătoare va fi luata de către reprezentantul legal împreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizează inspecție pe teren sau întâlnire pentru clarificări.
Soluționarea contestațiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitățile proiectului, solicităm ofertă pentru următoarele servicii:
- Servicii de mese servite pentru 15 beneficiari x 5 zile, meniuri complete.
Meniurile vor conține cantități și combinații adecvate pentru a asigura o alimentație sănătoasă.
III. FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă
- Declarație privind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese
- Declarație DNSH
Formular 1
Operator economic
_____________________
Scrisoare de înaintare
Ca urmare a anunțului privind achiziția direct de servicii de mese servite, ________________________ (nume ofertant) transmite alăturat următoarele:
- Informații în legătură cu achiziția direct a contractului mai sus menționat:
- numele și prenumele responsabilului legal/persoanei împuternicite să semneze documentele pentru prezenta achiziție: _______________________
- adresa pentru corespondență valabilă pentru comunicare la prezentaț achiziție: __________________________; telefon_______________;e-mail______________________ valabile pentru comunicarea rezultatului la prezenta achiziție.
Data completări:
__________________
Operator economic,
_________________________
(ștampila și semnătura autorizată)
DECLARAŢIA PRIVIND EVITAREA CONFLICTULUI DE INTERESE, A FRAUDEI ȘI A CORUPȚIEI
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al ……………………………., Ofertant furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5-1, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție.
2) Nu sunt subiectul unui conflict de interese, așa cum este definit de art. 61 din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.
3) Voi lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupție), atât în faza de ofertare cît și în cea de furnizare a bunurilor/serviciilor, în conformitate cu prevederile legale incidente.
4) Nu mă aflu în situaţia de a induce în eroare beneficiarul, prin furnizarea de informaţii incorecte.
5) Nu mă aflu în situaţia de a încerca/de a fi încercat să obţin informaţii confidenţiale sau să influenţez procedura de achiziție.
6) Nu am fost condamnat definitiv în cauze referitoare la obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.
7) Mă oblig să informez beneficiarul imediat ce voi lua cunoștință de apariția unei situații de conflict de interese pe parcursul derulării procesului de achiziție.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al operatorului economic/ persoanei împuternicite
Anexa 9
DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PRIVIND BENEFICIARUL REAL
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al denumirea operatorului economic, furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere în conformitate cu prevederile art. 56 din Legea nr. 129/2019 că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție și că va fi verificată cu datele privind beneficiarii reali ai operatorului economic pe care îl reprezint înregistrate la ONRC.
2) Beneficiarul/ beneficiarii real/i al/ai operatorului economic pe care îl reprezint, precum și modalitatea de exercitare a controlului sunt[1]:
- a) Nume și prenume:[2]
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... .......................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ..............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- b) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- c) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector...............
Modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice:
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct. 2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.3 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.4 din Legea nr.129/2019;
Descriere: ........................................................................................................................................................................
3) Am fost informat cu privire la obligaţia mea de a transmite datele şi informaţiile cu privire la beneficiarii reali, conform prevederilor Directivei (UE) 2015/849 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Directivei 2005/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Directivei 2006/70/CE a Comisiei, înainte semnării contractelor de achiziţie publică şi a contractelor comerciale finanțate din fonduri alocate din PNRR.
4) Cunosc prevederile articolelor 56 si 57 din Legea nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului modificată şi completată prin Legea 315/2021, în particular obligaţia actualizării informaţiilor la ONRC de fiecare dată când are loc o modificare a acestora, sub rezerva aplicării sancţiunilor contravenţionale şi a dizolvării societăţii.
5) Cunosc și îmi asum faptul că, în cazul subcontractorilor, trebuie să colectez informaţiile privind numele acestora, acordând atenţie modificării numărului de subcontractori şi nevoii de actualizare a acestor informaţii pe toată perioada contractului de furnizare de bunuri/servicii.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite
DECLARAŢIA PRIVIND APLICAREA PRINCIPIULUI
DNSH
(„Do no significant harm” – „A nu aduce prejudicii asupra mediului”) în implementarea proiectului pentru Solicitant
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al completați cu denumirea solicitantului, Solicitant de finanțare pentru completați cu titlul și codul proiectului depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de finanțare.
2) Fiecare activitate inclusă în cadrul proiectului de finanțare respectă obligațiile prevăzute în PNRR pentru implementarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), așa cum este prevăzut în art. 17 din Regulamentul nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088 și în Regulamentul nr. 241/2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
În sensul articolului 17 din nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, luând în considerare ciclul de viaţă al produselor şi serviciilor furnizate de o activitate economică, inclusiv dovezile din evaluările existente ale ciclului de viaţă, se consideră că respectiva activitate economică prejudiciază în mod semnificativ:
(a) atenuarea schimbărilor climatice, în cazul în care activitatea respectivă generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră;
(b) adaptarea la schimbările climatice, în cazul în care activitatea respectivă duce la creşterea efectului negativ al climatului actual şi al climatului preconizat în viitor asupra activităţii în sine sau asupra persoanelor, asupra naturii sau asupra activelor;
(c) utilizarea durabilă şi protejarea resurselor de apă şi a celor marine, în cazul în care activitatea respectivă este nocivă pentru:
(i) starea bună sau pentru potenţialul ecologic bun al corpurilor de apă, inclusiv al apelor de suprafaţă şi subterane; sau
(ii) starea ecologică bună a apelor marine;
(d) economia circulară, inclusiv prevenirea generării de deşeuri şi reciclarea acestora, în cazul în care:
(i) activitatea respectivă duce la ineficienţe semnificative în utilizarea materialelor sau în utilizarea directă sau indirectă a resurselor naturale, cum ar fi energia din surse neregenerabile, materiile prime, apa şi solul, în una sau mai multe etape ale ciclului de viaţă al produselor, inclusiv în ceea ce priveşte durabilitatea ori potenţialul produselor de a fi reparate, modernizate, reutilizate sau reciclate;
(ii) activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a generării, a incinerării sau a eliminării deşeurilor, cu excepţia incinerării deşeurilor periculoase nereciclabile; sau
(iii) eliminarea pe termen lung a deşeurilor poate cauza prejudicii semnificative şi pe termen lung mediului;
(e) prevenirea şi controlul poluării, în cazul în care activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol în comparaţie cu situaţia existentă înainte de demararea activităţii; sau
(f) protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor, în cazul în care activitatea respectivă este:
(i) nocivă în mod semnificativ pentru condiţia bună şi rezilienţa ecosistemelor; sau
(ii) nocivă pentru stadiul de conservare a habitatelor şi a speciilor, inclusiv a celor de interes pentru Uniune.
La evaluarea unei activităţi economice pe baza criteriilor prevăzute mai sus, se ţine seama atât de efectul activităţii în sine asupra mediului cât şi de efectul asupra mediului al produselor şi serviciilor furnizate de activitatea respectivă pe durata întregului lor ciclu de viaţă, în special luând în considerare producţia, utilizarea şi scoaterea din uz a respectivelor produse şi servicii.
În conformitate cu analiza DNSH deja realizată și anexată la componentă C11 – Turism și Cultură a PNRR[3], pentru Investiția I5, Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, următoarele au fost concluzionate:
Referitor la obiectivul de mediu 1 Atenuarea schimbărilor climatice- Investiția I5 cuprinde:
„• Un program de finanțare, derulat timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local, în localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori.
- Un program-pilot pentru finanțarea proiectelor de educație prin cultură, beneficiarii finanțării fiind unități de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. (Finanțarea sistemului de cupoane; valoarea voucherului: 20.000 euro; bugetul programului: 4 milioane de euro).
Astfel, prin măsurile propuse nu există un impact semnificativ asupra acestui obiectiv de mediu.”
Referitor la obiectivul de mediu 2 Adaptarea la schimbările climatice- Prin investiția propusă, care are caracter principal procedural, nu se aduce atingere obiectivelor de schimbări climatice. Investiția va consta în elaborarea și punerea în aplicarea a două programe de finanțare destinate sectorului cultural.
Referitor la obiectivul de mediu 3 Utilizarea durabilă și protecția resurselor de apă și marine- Investiția nu are implicații asupra resurselor de apă sau marine.
Referitor la obiectivul de mediu 4 Economia circulară, inclusiv prevenirea și reciclarea deșeurilor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat favorabil asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. În perimetrul desfășurării activităților sunt instalate facilități pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor.
Referitor la obiectivul de mediu 5 Prevenirea și controlul poluării în aer, apă sau sol- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. Investiția nu evidențiază riscuri legate de conectarea la stațiile de epurare care gestionează procesul de curățare și recirculare a apei. Se vor lua măsuri administrative corespunzătoare pentru a elimina potențialele riscuri de poluare a aerului, apei și solului.
Referitor la obiectivul de mediu 6 Protecția și restaurarea biodiversității și a ecosistemelor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață.
Astfel, ținând cont de autoevaluarea efectuată pentru activitățile prevăzute în cadrul <denumire proiect>, acestea nu prejudiciază în mod semnificativ pe durata întregului ciclu de viață a investiției, niciunul dintre cele 6 obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852.
În acest sens, atașez la prezenta declarație, autoevaluarea activităților proiectului din punct de vedere al respectării principiului DNSH.
Data (obligatorie):
Nume, prenume (obligatorii):
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite ( obligatoriu):
AUTOEVALUAREA PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI
Vă rugăm să precizați dacă activitățile desfășurate în cadrul proiectului ar putea avea unul din următoarele efecte negative asupra mediului (încercuiți răspunsul corespunzător și, după caz, furnizați detaliile solicitate):
1. DEȘEURI – Contaminare datorită materialelor folosite în cadrul proiectului și a deșeurilor generate. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
2. APA – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera înfundarea instalațiilor de drenaj, contaminarea/poluarea cu deșeuri greu degradabile și/sau substanțe periculoase, inclusiv ape uzate, combustibil, ulei etc. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
3. AER – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera poluarea aerului exterior din cauza prafului și a fumului, degradarea calității aerului în spațiile interioare (cauzată de lucrările de amenajare și/sau de instalarea de echipamente). |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
4. POLUARE FONICĂ – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera zgomot peste normele admise. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
5. HABITAT – Perturbarea habitatului natural, în special datorită activităților derulate în mijlocul naturii. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
6. FLORĂ ȘI FAUNĂ – Degradarea sau distrugerea vegetației, perturbarea sau distrugerea faunei sălbatice, în special din cauza depozitărilor deșeurilor generate de activitățile proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
7. SĂNĂTATE – Pericole pentru sănătatea și siguranța publică, în timpul activităților derulate și după finalizarea acestora. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
8. PATRIMONIU ISTORIC/CULTURAL – Degradarea/deteriorarea siturilor istorice și a locurilor/clădirilor aparținând patrimoniului cultural în timpul derulării activităților specifice proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
Nume organizație:
Nume, prenume reprezentant legal:
Funcție:
Semnătura:
Data:
[1] Art. 4 din Legea nr. 129/2019:
(1) În sensul prezentei legi, prin beneficiar real se înţelege orice persoană fizică ce deţine sau controlează în cele din urmă clientul şi/sau persoana fizică în numele ori în interesul căruia/căreia se realizează, direct sau indirect, o tranzacţie, o operaţiune sau o activitate.
(2) Noţiunea de beneficiar real include cel puţin:
- a)în cazul societăţilor supuse înregistrării în registrul comerţului şi entităţilor corporative străine:
- persoana fizică sau persoanele fizice care deţin sau controlează în ultimă instanţă societatea supusă înregistrării în registrul comerţului prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate asupra unui procent suficient din numărul de acţiuni ori din drepturile de vot ori prin participaţia în capitalurile proprii ale societăţii respective, inclusiv prin deţinerea de acţiuni la purtător, sau prin exercitarea controlului prin alte mijloace, alta decât o societate cotată pe o piaţă reglementată care face obiectul cerinţelor de divulgare a informaţiilor în conformitate cu dreptul Uniunii Europene sau cu standarde internaţionale echivalente care asigură transparenţa corespunzătoare a informaţiilor privind exercitarea dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participare în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o persoană fizică este un indiciu al exercitării directe a dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participarea în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o entitate corporativă străină, care se află sub controlul unei persoane fizice, sau de către mai multe entităţi corporative străine, care se află sub controlul aceleiaşi persoane fizice, este un indiciu al exercitării indirecte a dreptului de proprietate;
- în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană în conformitate cu pct. 1sau în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, persoana fizică care ocupă o funcţie de conducere de rang superior, şi anume: administratorul/administratorii, membrii consiliului de administraţie/supraveghere, directori cu competenţe delegate de la administratorul/consiliul de administraţie, membrii directoratului. Entităţile raportoare ţin evidenţa măsurilor luate în vederea identificării beneficiarilor reali în conformitate cu pct. 1 şi cu prezentul punct, precum şi a dificultăţilor întâmpinate în procesul de verificare a identităţii beneficiarului real;
- b)în cazul fiduciilor sau construcţiilor juridice similare - toate persoanele următoare:
- constituitorul/constituitorii, precum şi persoanele desemnate să îi/le reprezinte interesele în condiţiile legii;
- fiduciarul/fiduciarii;
- beneficiarul/beneficiarii sau, în cazul în care identitatea acestuia/acestora nu este identificată, categoria de persoane în al căror interes principal se constituie sau funcţionează fiducia sau construcţia juridică similară;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă asupra fiduciei sau a construcţiei juridice similare din dreptul străin prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate sau prin alte mijloace;
- c)în cazul persoanelor juridice fără scop lucrativ:
- asociaţii sau fondatorii;
- membrii în consiliul director;
- persoanele cu funcţii executive împuternicite de consiliul director să exercite atribuţii ale acestuia;
- în cazul asociaţiilor, categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, respectiv, în cazul fundaţiilor, categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă, prin orice mijloace, asupra persoanei juridice fără scop lucrativ;
- d)în cazul persoanelor juridice, altele decât cele prevăzute la lit. a)-c), şi al entităţilor care administrează şi distribuie fonduri:
- persoana fizică beneficiară a cel puţin 25% din bunurile, respectiv părţile sociale sau acţiunile unei persoane juridice sau ale unei entităţi fără personalitate juridică, în cazul în care viitorii beneficiari au fost deja identificaţi;
- grupul de persoane în al căror interes principal se constituie ori funcţionează o persoană juridică sau entitate fără personalitate juridică, în cazul în care persoanele fizice care beneficiază de persoana juridică sau de entitatea juridică nu au fost încă identificate;
- persoana sau persoanele fizice care exercită controlul asupra a cel puţin 25% din bunurile unei persoane juridice sau entităţi fără personalitate juridică, inclusiv prin exercitarea puterii de a numi sau de a revoca majoritatea membrilor organelor de administraţie, conducere sau supraveghere a respectivei entităţi;
- persoana sau persoanele fizice ce asigură conducerea persoanei juridice, în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană fizică în conformitate cu pct. 1-3ori în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, caz în care entitatea raportoare este obligată să păstreze şi evidenţa măsurilor aplicate în scopul identificării beneficiarului real în conformitate cu pct. 1-3 şi prezentul punct.
[2] Multiplicați informațiile pentru câte persoane este necesar.
[3] www.mfe.gov.ro/pnrr/
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE SERVICII DE CONSULTANȚĂ
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂCONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru contractarea serviciilor de consultanță
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea totala estimată: 22.548,11 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție de servicii de mese servite aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru serviciile menționate.
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte intocmai instructiunile privind modalitatile de intocmire a ofertelor. Neindeplinirea sau indeplinirea partiala a cerintelor cuprinse in prezenta documentatie duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa contina toate datele tehnico-financiare de identificare a achizitiei, si sa fie in concordanta cu cerintele tehnico-financiare din proiectul de finantare in cadrul caruia se realizeaza prezenta achizitie. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finantare impreuna cu anexele sale, si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din puct de vedere al emitentului si al continutului. Ofertele se redacteaza in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care indeplinesc punctual toate conditiile si cerintele impuse prin prezentul dosar al achizitiei directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu pretul cel mai scazut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line (conform modalitatii de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu indrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privati, pe platforma www.pnrr.gov.ro, și pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, intocmite in baza prezentei instructiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.comin termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achizitie.
- criterii de selectie: pretul cel mai scazut
- Instructiuni privind intocmirea ofertei:
Generalitati:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei intocmite in alta limba, oferta va contine obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informatiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instructiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a continutului.
- In cazul in care achizitia necesita subcontractanti, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractantii. Ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerinte minime:
- Oferta va include serviciile solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea solicitărilor prezentate
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fara TVA și cu TVA.
- anexe
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanti dupa caz.
Programul sedintei comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 15.11.2024 Solicitarie se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 15.11.2023 orele 12.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociatiei.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungeste. Ofertele primite dupa expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite:15.11.2023, ora 15:00
- Locatia deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificari dupa caz. Clarificarile nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei. Decizia finala privind selectarea ofertelor castigatoare va fi luata de catre reprezentantul legal impreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizeaza inspectie pe teren sau intalnire pentru clarificari.
Solutionarea contestatiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitatea de management solicităm următoarele servicii:
- Pentru realizarea unui management al proiectului performant, dorim contractarea urmatoarelor servicii:
- Asistarea managerului de proiect cu expertiză la contractările/achizițiile directe aferente proiectului, asistență privind întocmirea Cererilor de transfer, raportare financiară, asistență la realizarea Rapoartelor. Orice alt tip de asistență acordată Beneficiarului privat în vederea impelementării cu succes a activităților pregătitoare ale proiectului, derularea achizițiilor, și dezvoltarea unei rutine de raportări pe parcursul proiectului.
- Monitorizarea proiectului: Urmărirea gradului de îndeplinire a activităților în conformitate cu graficul de activități ai proiectului, și consultare în caz de decalaje, management a riscurilor.
- Elaborarea rapoartelor periodice tehnice și verificarea rapoartelor financiare întocmite, în vederea depunerii unor rapoarte complete și corecte: Activitatea se realizează pe baza formularelor primite din partea mangerului de proiect, a echipei de implementare și din partea responsabilului financiar/contabilului. Sarcina consultantului este de a analiza și revizui dosarele de raportări în conformitate cu cerințele finanțatorului și a reglementărilor legale și a instrucțiunilor afereten achizițiilor directe în cadrul proiectului. Elaborarea rapoartelor se va efectua în conformitate cu cerintele finantatorului. Aceste rapoarte vor respecta cu strictețe formatele tip impuse de finantator.
- Consultanța va fi oferită pe perioada noiembrie 2023 – iunie 2024
- Consultantul trebuie să se asigure că toate activitățile ce se vor realiza și pe care le asistă și verifică pe perioada de implementare a proiectului respectă regulile privind eligibilitatea cheltuielilor. Va asigura Beneficiarul prin calitatea serviciilor prestate, că aceste reguli de eligibilitate sunt respectate și astfel cheltuielile vor putea fi rambursabile.
III.
FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă: Download - Scrisoare de inaintare
- Declarație privind beneficiarul real: Download - Declaratie prvind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese: Download - Declaratie prvind evitarea conflictelor de interese
- Declarație DNSH
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”
https://www.facebook.com/PNRROficial/
Asociația Gelencei Ifjusagi Szervezet – GISZ – Asociatia de tineret din comuna Ghelinta
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
NR. 34 DIN DATA DE 04.06.2024
ANUNȚ SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE SERVICI DE CAZARE
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
CONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru achiziție servicii de cazare
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea totala estimată: 5.142,86 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție ed servicii de cazare aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru serviciile menționate
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte intocmai instructiunile privind modalitatile de intocmire a ofertelor. Neindeplinirea sau indeplinirea partiala a cerintelor cuprinse in prezenta documentatie duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa contina toate datele tehnico-financiare de identificare a achizitiei, si sa fie in concordanta cu cerintele tehnico-financiare din proiectul de finantare in cadrul caruia se realizeaza prezenta achizitie. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finantare impreuna cu anexele sale, si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din puct de vedere al emitentului si al continutului. Ofertele se redacteaza in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care indeplinesc punctual toate conditiile si cerintele impuse prin prezentul dosar al achizitiei directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu pretul cel mai scazut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line (conform modalitatii de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu indrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privati, pe platforma www.pnrr.gov.ro, și pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, intocmite in baza prezentei instructiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.comin termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achizitie.
- criterii de selectie: pretul cel mai scazut
- Instructiuni privind intocmirea ofertei:
Generalitati:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei intocmite in alta limba, oferta va contine obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informatiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instructiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a continutului.
- In cazul in care achizitia necesita subcontractanti, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractantii. Ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerinte minime:
- Oferta va include serviciile solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea solicitărilor prezentate
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fara TVA și cu TVA.
- anexe
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanti dupa caz.
Programul sedintei comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 10.06.2024 Solicitarie se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 12.06.2024 orele 12.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociatiei.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungeste. Ofertele primite dupa expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite:12.06.2024, ora 15:00
- Locatia deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificari dupa caz. Clarificarile nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei. Decizia finala privind selectarea ofertelor castigatoare va fi luata de catre reprezentantul legal impreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizeaza inspectie pe teren sau intalnire pentru clarificari.
Solutionarea contestatiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitățile proiectului, solicităm ofertă pentru următoarele servicii:
Servicii de cazare pentru 15 beneficiari x 4 nopți
III. FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă
- Declarație privind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese
- Declarație DNSH
Formular 1
Operator economic
_____________________
Scrisoare de înaintare
Ca urmare a anunțului privind achiziția direct de servicii de cazare, ________________________ (nume ofertant) transmite alăturat următoarele:
- Informații în legătură cu achiziția direct a contractului mai sus menționat:
- numele și prenumele responsabilului legal/persoanei împuternicite să semneze documentele pentru prezenta achiziție: _______________________
- adresa pentru corespondență valabilă pentru comunicare la prezentaț achiziție: __________________________; telefon_______________;e-mail______________________ valabile pentru comunicarea rezultatului la prezenta achiziție.
Data completări:
__________________
Operator economic,
_________________________
(ștampila și semnătura autorizată)
DECLARAŢIA PRIVIND EVITAREA CONFLICTULUI DE INTERESE, A FRAUDEI ȘI A CORUPȚIEI
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al ……………………………., Ofertant furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5-1, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție.
2) Nu sunt subiectul unui conflict de interese, așa cum este definit de art. 61 din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.
3) Voi lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupție), atât în faza de ofertare cît și în cea de furnizare a bunurilor/serviciilor, în conformitate cu prevederile legale incidente.
4) Nu mă aflu în situaţia de a induce în eroare beneficiarul, prin furnizarea de informaţii incorecte.
5) Nu mă aflu în situaţia de a încerca/de a fi încercat să obţin informaţii confidenţiale sau să influenţez procedura de achiziție.
6) Nu am fost condamnat definitiv în cauze referitoare la obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.
7) Mă oblig să informez beneficiarul imediat ce voi lua cunoștință de apariția unei situații de conflict de interese pe parcursul derulării procesului de achiziție.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al operatorului economic/ persoanei împuternicite
Anexa 9
DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PRIVIND BENEFICIARUL REAL
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al denumirea operatorului economic, furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere în conformitate cu prevederile art. 56 din Legea nr. 129/2019 că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție și că va fi verificată cu datele privind beneficiarii reali ai operatorului economic pe care îl reprezint înregistrate la ONRC.
2) Beneficiarul/ beneficiarii real/i al/ai operatorului economic pe care îl reprezint, precum și modalitatea de exercitare a controlului sunt[1]:
- a) Nume și prenume:[2]
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... .......................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ..............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- b) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- c) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector...............
Modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice:
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct. 2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.3 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.4 din Legea nr.129/2019;
Descriere: ........................................................................................................................................................................
3) Am fost informat cu privire la obligaţia mea de a transmite datele şi informaţiile cu privire la beneficiarii reali, conform prevederilor Directivei (UE) 2015/849 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Directivei 2005/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Directivei 2006/70/CE a Comisiei, înainte semnării contractelor de achiziţie publică şi a contractelor comerciale finanțate din fonduri alocate din PNRR.
4) Cunosc prevederile articolelor 56 si 57 din Legea nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului modificată şi completată prin Legea 315/2021, în particular obligaţia actualizării informaţiilor la ONRC de fiecare dată când are loc o modificare a acestora, sub rezerva aplicării sancţiunilor contravenţionale şi a dizolvării societăţii.
5) Cunosc și îmi asum faptul că, în cazul subcontractorilor, trebuie să colectez informaţiile privind numele acestora, acordând atenţie modificării numărului de subcontractori şi nevoii de actualizare a acestor informaţii pe toată perioada contractului de furnizare de bunuri/servicii.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite
DECLARAŢIA PRIVIND APLICAREA PRINCIPIULUI
DNSH
(„Do no significant harm” – „A nu aduce prejudicii asupra mediului”) în implementarea proiectului pentru Solicitant
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al completați cu denumirea solicitantului, Solicitant de finanțare pentru completați cu titlul și codul proiectului depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de finanțare.
2) Fiecare activitate inclusă în cadrul proiectului de finanțare respectă obligațiile prevăzute în PNRR pentru implementarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), așa cum este prevăzut în art. 17 din Regulamentul nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088 și în Regulamentul nr. 241/2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
În sensul articolului 17 din nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, luând în considerare ciclul de viaţă al produselor şi serviciilor furnizate de o activitate economică, inclusiv dovezile din evaluările existente ale ciclului de viaţă, se consideră că respectiva activitate economică prejudiciază în mod semnificativ:
(a) atenuarea schimbărilor climatice, în cazul în care activitatea respectivă generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră;
(b) adaptarea la schimbările climatice, în cazul în care activitatea respectivă duce la creşterea efectului negativ al climatului actual şi al climatului preconizat în viitor asupra activităţii în sine sau asupra persoanelor, asupra naturii sau asupra activelor;
(c) utilizarea durabilă şi protejarea resurselor de apă şi a celor marine, în cazul în care activitatea respectivă este nocivă pentru:
(i) starea bună sau pentru potenţialul ecologic bun al corpurilor de apă, inclusiv al apelor de suprafaţă şi subterane; sau
(ii) starea ecologică bună a apelor marine;
(d) economia circulară, inclusiv prevenirea generării de deşeuri şi reciclarea acestora, în cazul în care:
(i) activitatea respectivă duce la ineficienţe semnificative în utilizarea materialelor sau în utilizarea directă sau indirectă a resurselor naturale, cum ar fi energia din surse neregenerabile, materiile prime, apa şi solul, în una sau mai multe etape ale ciclului de viaţă al produselor, inclusiv în ceea ce priveşte durabilitatea ori potenţialul produselor de a fi reparate, modernizate, reutilizate sau reciclate;
(ii) activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a generării, a incinerării sau a eliminării deşeurilor, cu excepţia incinerării deşeurilor periculoase nereciclabile; sau
(iii) eliminarea pe termen lung a deşeurilor poate cauza prejudicii semnificative şi pe termen lung mediului;
(e) prevenirea şi controlul poluării, în cazul în care activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol în comparaţie cu situaţia existentă înainte de demararea activităţii; sau
(f) protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor, în cazul în care activitatea respectivă este:
(i) nocivă în mod semnificativ pentru condiţia bună şi rezilienţa ecosistemelor; sau
(ii) nocivă pentru stadiul de conservare a habitatelor şi a speciilor, inclusiv a celor de interes pentru Uniune.
La evaluarea unei activităţi economice pe baza criteriilor prevăzute mai sus, se ţine seama atât de efectul activităţii în sine asupra mediului cât şi de efectul asupra mediului al produselor şi serviciilor furnizate de activitatea respectivă pe durata întregului lor ciclu de viaţă, în special luând în considerare producţia, utilizarea şi scoaterea din uz a respectivelor produse şi servicii.
În conformitate cu analiza DNSH deja realizată și anexată la componentă C11 – Turism și Cultură a PNRR[3], pentru Investiția I5, Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, următoarele au fost concluzionate:
Referitor la obiectivul de mediu 1 Atenuarea schimbărilor climatice- Investiția I5 cuprinde:
„• Un program de finanțare, derulat timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local, în localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori.
- Un program-pilot pentru finanțarea proiectelor de educație prin cultură, beneficiarii finanțării fiind unități de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. (Finanțarea sistemului de cupoane; valoarea voucherului: 20.000 euro; bugetul programului: 4 milioane de euro).
Astfel, prin măsurile propuse nu există un impact semnificativ asupra acestui obiectiv de mediu.”
Referitor la obiectivul de mediu 2 Adaptarea la schimbările climatice- Prin investiția propusă, care are caracter principal procedural, nu se aduce atingere obiectivelor de schimbări climatice. Investiția va consta în elaborarea și punerea în aplicarea a două programe de finanțare destinate sectorului cultural.
Referitor la obiectivul de mediu 3 Utilizarea durabilă și protecția resurselor de apă și marine- Investiția nu are implicații asupra resurselor de apă sau marine.
Referitor la obiectivul de mediu 4 Economia circulară, inclusiv prevenirea și reciclarea deșeurilor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat favorabil asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. În perimetrul desfășurării activităților sunt instalate facilități pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor.
Referitor la obiectivul de mediu 5 Prevenirea și controlul poluării în aer, apă sau sol- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. Investiția nu evidențiază riscuri legate de conectarea la stațiile de epurare care gestionează procesul de curățare și recirculare a apei. Se vor lua măsuri administrative corespunzătoare pentru a elimina potențialele riscuri de poluare a aerului, apei și solului.
Referitor la obiectivul de mediu 6 Protecția și restaurarea biodiversității și a ecosistemelor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață.
Astfel, ținând cont de autoevaluarea efectuată pentru activitățile prevăzute în cadrul <denumire proiect>, acestea nu prejudiciază în mod semnificativ pe durata întregului ciclu de viață a investiției, niciunul dintre cele 6 obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852.
În acest sens, atașez la prezenta declarație, autoevaluarea activităților proiectului din punct de vedere al respectării principiului DNSH.
Data (obligatorie):
Nume, prenume (obligatorii):
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite ( obligatoriu):
AUTOEVALUAREA PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI
Vă rugăm să precizați dacă activitățile desfășurate în cadrul proiectului ar putea avea unul din următoarele efecte negative asupra mediului (încercuiți răspunsul corespunzător și, după caz, furnizați detaliile solicitate):
1. DEȘEURI – Contaminare datorită materialelor folosite în cadrul proiectului și a deșeurilor generate. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
2. APA – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera înfundarea instalațiilor de drenaj, contaminarea/poluarea cu deșeuri greu degradabile și/sau substanțe periculoase, inclusiv ape uzate, combustibil, ulei etc. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
3. AER – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera poluarea aerului exterior din cauza prafului și a fumului, degradarea calității aerului în spațiile interioare (cauzată de lucrările de amenajare și/sau de instalarea de echipamente). |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
4. POLUARE FONICĂ – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera zgomot peste normele admise. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
5. HABITAT – Perturbarea habitatului natural, în special datorită activităților derulate în mijlocul naturii. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
6. FLORĂ ȘI FAUNĂ – Degradarea sau distrugerea vegetației, perturbarea sau distrugerea faunei sălbatice, în special din cauza depozitărilor deșeurilor generate de activitățile proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
7. SĂNĂTATE – Pericole pentru sănătatea și siguranța publică, în timpul activităților derulate și după finalizarea acestora. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
8. PATRIMONIU ISTORIC/CULTURAL – Degradarea/deteriorarea siturilor istorice și a locurilor/clădirilor aparținând patrimoniului cultural în timpul derulării activităților specifice proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
Nume organizație:
Nume, prenume reprezentant legal:
Funcție:
Semnătura:
Data:
[1] Art. 4 din Legea nr. 129/2019:
(1) În sensul prezentei legi, prin beneficiar real se înţelege orice persoană fizică ce deţine sau controlează în cele din urmă clientul şi/sau persoana fizică în numele ori în interesul căruia/căreia se realizează, direct sau indirect, o tranzacţie, o operaţiune sau o activitate.
(2) Noţiunea de beneficiar real include cel puţin:
- a)în cazul societăţilor supuse înregistrării în registrul comerţului şi entităţilor corporative străine:
- persoana fizică sau persoanele fizice care deţin sau controlează în ultimă instanţă societatea supusă înregistrării în registrul comerţului prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate asupra unui procent suficient din numărul de acţiuni ori din drepturile de vot ori prin participaţia în capitalurile proprii ale societăţii respective, inclusiv prin deţinerea de acţiuni la purtător, sau prin exercitarea controlului prin alte mijloace, alta decât o societate cotată pe o piaţă reglementată care face obiectul cerinţelor de divulgare a informaţiilor în conformitate cu dreptul Uniunii Europene sau cu standarde internaţionale echivalente care asigură transparenţa corespunzătoare a informaţiilor privind exercitarea dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participare în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o persoană fizică este un indiciu al exercitării directe a dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participarea în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o entitate corporativă străină, care se află sub controlul unei persoane fizice, sau de către mai multe entităţi corporative străine, care se află sub controlul aceleiaşi persoane fizice, este un indiciu al exercitării indirecte a dreptului de proprietate;
- în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană în conformitate cu pct. 1sau în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, persoana fizică care ocupă o funcţie de conducere de rang superior, şi anume: administratorul/administratorii, membrii consiliului de administraţie/supraveghere, directori cu competenţe delegate de la administratorul/consiliul de administraţie, membrii directoratului. Entităţile raportoare ţin evidenţa măsurilor luate în vederea identificării beneficiarilor reali în conformitate cu pct. 1 şi cu prezentul punct, precum şi a dificultăţilor întâmpinate în procesul de verificare a identităţii beneficiarului real;
- b)în cazul fiduciilor sau construcţiilor juridice similare - toate persoanele următoare:
- constituitorul/constituitorii, precum şi persoanele desemnate să îi/le reprezinte interesele în condiţiile legii;
- fiduciarul/fiduciarii;
- beneficiarul/beneficiarii sau, în cazul în care identitatea acestuia/acestora nu este identificată, categoria de persoane în al căror interes principal se constituie sau funcţionează fiducia sau construcţia juridică similară;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă asupra fiduciei sau a construcţiei juridice similare din dreptul străin prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate sau prin alte mijloace;
- c)în cazul persoanelor juridice fără scop lucrativ:
- asociaţii sau fondatorii;
- membrii în consiliul director;
- persoanele cu funcţii executive împuternicite de consiliul director să exercite atribuţii ale acestuia;
- în cazul asociaţiilor, categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, respectiv, în cazul fundaţiilor, categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă, prin orice mijloace, asupra persoanei juridice fără scop lucrativ;
- d)în cazul persoanelor juridice, altele decât cele prevăzute la lit. a)-c), şi al entităţilor care administrează şi distribuie fonduri:
- persoana fizică beneficiară a cel puţin 25% din bunurile, respectiv părţile sociale sau acţiunile unei persoane juridice sau ale unei entităţi fără personalitate juridică, în cazul în care viitorii beneficiari au fost deja identificaţi;
- grupul de persoane în al căror interes principal se constituie ori funcţionează o persoană juridică sau entitate fără personalitate juridică, în cazul în care persoanele fizice care beneficiază de persoana juridică sau de entitatea juridică nu au fost încă identificate;
- persoana sau persoanele fizice care exercită controlul asupra a cel puţin 25% din bunurile unei persoane juridice sau entităţi fără personalitate juridică, inclusiv prin exercitarea puterii de a numi sau de a revoca majoritatea membrilor organelor de administraţie, conducere sau supraveghere a respectivei entităţi;
- persoana sau persoanele fizice ce asigură conducerea persoanei juridice, în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană fizică în conformitate cu pct. 1-3ori în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, caz în care entitatea raportoare este obligată să păstreze şi evidenţa măsurilor aplicate în scopul identificării beneficiarului real în conformitate cu pct. 1-3 şi prezentul punct.
[2] Multiplicați informațiile pentru câte persoane este necesar.
[3] www.mfe.gov.ro/pnrr/
Asociația Gelencei Ifjusagi Szervezet – GISZ – Asociatia de tineret din comuna Ghelinta
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
NR. 36 DIN DATA DE 04.06.2024
ANUNȚ SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE SERVICII DE MESE SERVITE
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
CONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru achiziție servicii de mese servite
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea totala estimată: 5.000,00 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție de servicii de mese servite aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru serviciile menționate.
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte întocmai instrucțiunile privind modalitățile de întocmire a ofertelor. Neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a cerințelor cuprinse in prezenta documentație duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa conțină toate datele tehnico-financiare de identificare a achiziției, si sa fie in concordanta cu cerințele tehnico-financiare din proiectul de finanțare in cadrul căruia se realizează prezenta achiziție. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finanțare împreuna cu anexele sale, si se încadrează in valoarea supusa licitației (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si al conținutului. Ofertele se redactează in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care îndeplinesc punctual toate condițiile si cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu prețul cel mai scăzut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line (conform modalității de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu îndrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privați, pe platforma www.pnrr.gov.ro, și pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, întocmite in baza prezentei instrucțiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.com in termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achiziție directa este respectata in situația in care se primește on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achiziție.
- criterii de selecție: prețul cel mai scăzut
- Instrucțiuni privind întocmirea ofertei:
Generalități:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei întocmite in alta limba, oferta va conține obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informațiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instrucțiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a conținutului.
- In cazul in care achiziția necesita subcontractanți, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractanții. Ofertantul are obligația de a preciza partea/pârțile din contract pe care urmează sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractanților propuși. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerințe minime:
- Oferta va include serviciile solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea solicitărilor prezentate
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fără TVA și cu TVA.
- anexe
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanți după caz.
Programul ședinței comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 10.06.2024 Solicitări se transmit la adresa de mail: godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 12.06.2024 orele 12.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociației.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungește. Ofertele primite după expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite: 12.06.2024, ora 15:00
- Locația deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificări după caz. Clarificările nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se încadrează in valoarea supusa licitației. Decizia finala privind selectarea ofertelor câștigătoare va fi luata de către reprezentantul legal împreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizează inspecție pe teren sau întâlnire pentru clarificări.
Soluționarea contestațiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitățile proiectului, solicităm ofertă pentru următoarele servicii:
- Servicii de mese servite pentru 15 beneficiari x 5 zile, meniuri complete.
Meniurile vor conține cantități și combinații adecvate pentru a asigura o alimentație sănătoasă.
III. FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă
- Declarație privind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese
- Declarație DNSH
Formular 1
Operator economic
_____________________
Scrisoare de înaintare
Ca urmare a anunțului privind achiziția direct de servicii de mese servite, ________________________ (nume ofertant) transmite alăturat următoarele:
- Informații în legătură cu achiziția direct a contractului mai sus menționat:
- numele și prenumele responsabilului legal/persoanei împuternicite să semneze documentele pentru prezenta achiziție: _______________________
- adresa pentru corespondență valabilă pentru comunicare la prezentaț achiziție: __________________________; telefon_______________;e-mail______________________ valabile pentru comunicarea rezultatului la prezenta achiziție.
Data completări:
__________________
Operator economic,
_________________________
(ștampila și semnătura autorizată)
DECLARAŢIA PRIVIND EVITAREA CONFLICTULUI DE INTERESE, A FRAUDEI ȘI A CORUPȚIEI
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al ……………………………., Ofertant furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5-1, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție.
2) Nu sunt subiectul unui conflict de interese, așa cum este definit de art. 61 din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.
3) Voi lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupție), atât în faza de ofertare cît și în cea de furnizare a bunurilor/serviciilor, în conformitate cu prevederile legale incidente.
4) Nu mă aflu în situaţia de a induce în eroare beneficiarul, prin furnizarea de informaţii incorecte.
5) Nu mă aflu în situaţia de a încerca/de a fi încercat să obţin informaţii confidenţiale sau să influenţez procedura de achiziție.
6) Nu am fost condamnat definitiv în cauze referitoare la obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.
7) Mă oblig să informez beneficiarul imediat ce voi lua cunoștință de apariția unei situații de conflict de interese pe parcursul derulării procesului de achiziție.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al operatorului economic/ persoanei împuternicite
Anexa 9
DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PRIVIND BENEFICIARUL REAL
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al denumirea operatorului economic, furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere în conformitate cu prevederile art. 56 din Legea nr. 129/2019 că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție și că va fi verificată cu datele privind beneficiarii reali ai operatorului economic pe care îl reprezint înregistrate la ONRC.
2) Beneficiarul/ beneficiarii real/i al/ai operatorului economic pe care îl reprezint, precum și modalitatea de exercitare a controlului sunt[1]:
- a) Nume și prenume:[2]
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... .......................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ..............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- b) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- c) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector...............
Modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice:
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct. 2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.3 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.4 din Legea nr.129/2019;
Descriere: ........................................................................................................................................................................
3) Am fost informat cu privire la obligaţia mea de a transmite datele şi informaţiile cu privire la beneficiarii reali, conform prevederilor Directivei (UE) 2015/849 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Directivei 2005/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Directivei 2006/70/CE a Comisiei, înainte semnării contractelor de achiziţie publică şi a contractelor comerciale finanțate din fonduri alocate din PNRR.
4) Cunosc prevederile articolelor 56 si 57 din Legea nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului modificată şi completată prin Legea 315/2021, în particular obligaţia actualizării informaţiilor la ONRC de fiecare dată când are loc o modificare a acestora, sub rezerva aplicării sancţiunilor contravenţionale şi a dizolvării societăţii.
5) Cunosc și îmi asum faptul că, în cazul subcontractorilor, trebuie să colectez informaţiile privind numele acestora, acordând atenţie modificării numărului de subcontractori şi nevoii de actualizare a acestor informaţii pe toată perioada contractului de furnizare de bunuri/servicii.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite
DECLARAŢIA PRIVIND APLICAREA PRINCIPIULUI
DNSH
(„Do no significant harm” – „A nu aduce prejudicii asupra mediului”) în implementarea proiectului pentru Solicitant
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al completați cu denumirea solicitantului, Solicitant de finanțare pentru completați cu titlul și codul proiectului depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de finanțare.
2) Fiecare activitate inclusă în cadrul proiectului de finanțare respectă obligațiile prevăzute în PNRR pentru implementarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), așa cum este prevăzut în art. 17 din Regulamentul nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088 și în Regulamentul nr. 241/2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
În sensul articolului 17 din nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, luând în considerare ciclul de viaţă al produselor şi serviciilor furnizate de o activitate economică, inclusiv dovezile din evaluările existente ale ciclului de viaţă, se consideră că respectiva activitate economică prejudiciază în mod semnificativ:
(a) atenuarea schimbărilor climatice, în cazul în care activitatea respectivă generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră;
(b) adaptarea la schimbările climatice, în cazul în care activitatea respectivă duce la creşterea efectului negativ al climatului actual şi al climatului preconizat în viitor asupra activităţii în sine sau asupra persoanelor, asupra naturii sau asupra activelor;
(c) utilizarea durabilă şi protejarea resurselor de apă şi a celor marine, în cazul în care activitatea respectivă este nocivă pentru:
(i) starea bună sau pentru potenţialul ecologic bun al corpurilor de apă, inclusiv al apelor de suprafaţă şi subterane; sau
(ii) starea ecologică bună a apelor marine;
(d) economia circulară, inclusiv prevenirea generării de deşeuri şi reciclarea acestora, în cazul în care:
(i) activitatea respectivă duce la ineficienţe semnificative în utilizarea materialelor sau în utilizarea directă sau indirectă a resurselor naturale, cum ar fi energia din surse neregenerabile, materiile prime, apa şi solul, în una sau mai multe etape ale ciclului de viaţă al produselor, inclusiv în ceea ce priveşte durabilitatea ori potenţialul produselor de a fi reparate, modernizate, reutilizate sau reciclate;
(ii) activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a generării, a incinerării sau a eliminării deşeurilor, cu excepţia incinerării deşeurilor periculoase nereciclabile; sau
(iii) eliminarea pe termen lung a deşeurilor poate cauza prejudicii semnificative şi pe termen lung mediului;
(e) prevenirea şi controlul poluării, în cazul în care activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol în comparaţie cu situaţia existentă înainte de demararea activităţii; sau
(f) protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor, în cazul în care activitatea respectivă este:
(i) nocivă în mod semnificativ pentru condiţia bună şi rezilienţa ecosistemelor; sau
(ii) nocivă pentru stadiul de conservare a habitatelor şi a speciilor, inclusiv a celor de interes pentru Uniune.
La evaluarea unei activităţi economice pe baza criteriilor prevăzute mai sus, se ţine seama atât de efectul activităţii în sine asupra mediului cât şi de efectul asupra mediului al produselor şi serviciilor furnizate de activitatea respectivă pe durata întregului lor ciclu de viaţă, în special luând în considerare producţia, utilizarea şi scoaterea din uz a respectivelor produse şi servicii.
În conformitate cu analiza DNSH deja realizată și anexată la componentă C11 – Turism și Cultură a PNRR[3], pentru Investiția I5, Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, următoarele au fost concluzionate:
Referitor la obiectivul de mediu 1 Atenuarea schimbărilor climatice- Investiția I5 cuprinde:
„• Un program de finanțare, derulat timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local, în localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori.
- Un program-pilot pentru finanțarea proiectelor de educație prin cultură, beneficiarii finanțării fiind unități de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. (Finanțarea sistemului de cupoane; valoarea voucherului: 20.000 euro; bugetul programului: 4 milioane de euro).
Astfel, prin măsurile propuse nu există un impact semnificativ asupra acestui obiectiv de mediu.”
Referitor la obiectivul de mediu 2 Adaptarea la schimbările climatice- Prin investiția propusă, care are caracter principal procedural, nu se aduce atingere obiectivelor de schimbări climatice. Investiția va consta în elaborarea și punerea în aplicarea a două programe de finanțare destinate sectorului cultural.
Referitor la obiectivul de mediu 3 Utilizarea durabilă și protecția resurselor de apă și marine- Investiția nu are implicații asupra resurselor de apă sau marine.
Referitor la obiectivul de mediu 4 Economia circulară, inclusiv prevenirea și reciclarea deșeurilor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat favorabil asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. În perimetrul desfășurării activităților sunt instalate facilități pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor.
Referitor la obiectivul de mediu 5 Prevenirea și controlul poluării în aer, apă sau sol- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. Investiția nu evidențiază riscuri legate de conectarea la stațiile de epurare care gestionează procesul de curățare și recirculare a apei. Se vor lua măsuri administrative corespunzătoare pentru a elimina potențialele riscuri de poluare a aerului, apei și solului.
Referitor la obiectivul de mediu 6 Protecția și restaurarea biodiversității și a ecosistemelor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață.
Astfel, ținând cont de autoevaluarea efectuată pentru activitățile prevăzute în cadrul <denumire proiect>, acestea nu prejudiciază în mod semnificativ pe durata întregului ciclu de viață a investiției, niciunul dintre cele 6 obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852.
În acest sens, atașez la prezenta declarație, autoevaluarea activităților proiectului din punct de vedere al respectării principiului DNSH.
Data (obligatorie):
Nume, prenume (obligatorii):
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite ( obligatoriu):
AUTOEVALUAREA PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI
Vă rugăm să precizați dacă activitățile desfășurate în cadrul proiectului ar putea avea unul din următoarele efecte negative asupra mediului (încercuiți răspunsul corespunzător și, după caz, furnizați detaliile solicitate):
1. DEȘEURI – Contaminare datorită materialelor folosite în cadrul proiectului și a deșeurilor generate. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
2. APA – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera înfundarea instalațiilor de drenaj, contaminarea/poluarea cu deșeuri greu degradabile și/sau substanțe periculoase, inclusiv ape uzate, combustibil, ulei etc. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
3. AER – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera poluarea aerului exterior din cauza prafului și a fumului, degradarea calității aerului în spațiile interioare (cauzată de lucrările de amenajare și/sau de instalarea de echipamente). |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
4. POLUARE FONICĂ – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera zgomot peste normele admise. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
5. HABITAT – Perturbarea habitatului natural, în special datorită activităților derulate în mijlocul naturii. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
6. FLORĂ ȘI FAUNĂ – Degradarea sau distrugerea vegetației, perturbarea sau distrugerea faunei sălbatice, în special din cauza depozitărilor deșeurilor generate de activitățile proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
7. SĂNĂTATE – Pericole pentru sănătatea și siguranța publică, în timpul activităților derulate și după finalizarea acestora. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
8. PATRIMONIU ISTORIC/CULTURAL – Degradarea/deteriorarea siturilor istorice și a locurilor/clădirilor aparținând patrimoniului cultural în timpul derulării activităților specifice proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
Nume organizație:
Nume, prenume reprezentant legal:
Funcție:
Semnătura:
Data:
[1] Art. 4 din Legea nr. 129/2019:
(1) În sensul prezentei legi, prin beneficiar real se înţelege orice persoană fizică ce deţine sau controlează în cele din urmă clientul şi/sau persoana fizică în numele ori în interesul căruia/căreia se realizează, direct sau indirect, o tranzacţie, o operaţiune sau o activitate.
(2) Noţiunea de beneficiar real include cel puţin:
- a)în cazul societăţilor supuse înregistrării în registrul comerţului şi entităţilor corporative străine:
- persoana fizică sau persoanele fizice care deţin sau controlează în ultimă instanţă societatea supusă înregistrării în registrul comerţului prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate asupra unui procent suficient din numărul de acţiuni ori din drepturile de vot ori prin participaţia în capitalurile proprii ale societăţii respective, inclusiv prin deţinerea de acţiuni la purtător, sau prin exercitarea controlului prin alte mijloace, alta decât o societate cotată pe o piaţă reglementată care face obiectul cerinţelor de divulgare a informaţiilor în conformitate cu dreptul Uniunii Europene sau cu standarde internaţionale echivalente care asigură transparenţa corespunzătoare a informaţiilor privind exercitarea dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participare în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o persoană fizică este un indiciu al exercitării directe a dreptului de proprietate. Deţinerea a 25% plus unu acţiuni sau participarea în capital al unei societăţi într-un procent de peste 25% de către o entitate corporativă străină, care se află sub controlul unei persoane fizice, sau de către mai multe entităţi corporative străine, care se află sub controlul aceleiaşi persoane fizice, este un indiciu al exercitării indirecte a dreptului de proprietate;
- în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană în conformitate cu pct. 1sau în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, persoana fizică care ocupă o funcţie de conducere de rang superior, şi anume: administratorul/administratorii, membrii consiliului de administraţie/supraveghere, directori cu competenţe delegate de la administratorul/consiliul de administraţie, membrii directoratului. Entităţile raportoare ţin evidenţa măsurilor luate în vederea identificării beneficiarilor reali în conformitate cu pct. 1 şi cu prezentul punct, precum şi a dificultăţilor întâmpinate în procesul de verificare a identităţii beneficiarului real;
- b)în cazul fiduciilor sau construcţiilor juridice similare - toate persoanele următoare:
- constituitorul/constituitorii, precum şi persoanele desemnate să îi/le reprezinte interesele în condiţiile legii;
- fiduciarul/fiduciarii;
- beneficiarul/beneficiarii sau, în cazul în care identitatea acestuia/acestora nu este identificată, categoria de persoane în al căror interes principal se constituie sau funcţionează fiducia sau construcţia juridică similară;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă asupra fiduciei sau a construcţiei juridice similare din dreptul străin prin exercitarea directă sau indirectă a dreptului de proprietate sau prin alte mijloace;
- c)în cazul persoanelor juridice fără scop lucrativ:
- asociaţii sau fondatorii;
- membrii în consiliul director;
- persoanele cu funcţii executive împuternicite de consiliul director să exercite atribuţii ale acestuia;
- în cazul asociaţiilor, categoria de persoane fizice ori, după caz, persoanele fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite, respectiv, în cazul fundaţiilor, categoria de persoane fizice în al căror interes principal acestea au fost constituite;
- oricare altă persoană fizică ce exercită controlul în ultimă instanţă, prin orice mijloace, asupra persoanei juridice fără scop lucrativ;
- d)în cazul persoanelor juridice, altele decât cele prevăzute la lit. a)-c), şi al entităţilor care administrează şi distribuie fonduri:
- persoana fizică beneficiară a cel puţin 25% din bunurile, respectiv părţile sociale sau acţiunile unei persoane juridice sau ale unei entităţi fără personalitate juridică, în cazul în care viitorii beneficiari au fost deja identificaţi;
- grupul de persoane în al căror interes principal se constituie ori funcţionează o persoană juridică sau entitate fără personalitate juridică, în cazul în care persoanele fizice care beneficiază de persoana juridică sau de entitatea juridică nu au fost încă identificate;
- persoana sau persoanele fizice care exercită controlul asupra a cel puţin 25% din bunurile unei persoane juridice sau entităţi fără personalitate juridică, inclusiv prin exercitarea puterii de a numi sau de a revoca majoritatea membrilor organelor de administraţie, conducere sau supraveghere a respectivei entităţi;
- persoana sau persoanele fizice ce asigură conducerea persoanei juridice, în cazul în care, după depunerea tuturor diligenţelor şi cu condiţia să nu existe motive de suspiciune, nu se identifică nicio persoană fizică în conformitate cu pct. 1-3ori în cazul în care există orice îndoială că persoana identificată este beneficiarul real, caz în care entitatea raportoare este obligată să păstreze şi evidenţa măsurilor aplicate în scopul identificării beneficiarului real în conformitate cu pct. 1-3 şi prezentul punct.
[2] Multiplicați informațiile pentru câte persoane este necesar.
[3] www.mfe.gov.ro/pnrr/
Asociația Gelencei Ifjusagi Szervezet – GISZ – Asociatia de tineret din comuna Ghelinta
Sediu: GHELINȚA NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
NR.57 DIN DATA DE 08.08.2024
ANUNȚ SOLICITARE OFERTĂ PENTRU ACHIZIȚIE SERVICII DE CONTABILITATE
PROCEDURA: ACHIZIȚIE DIRECTĂ
- CONTRACT DE FINANȚARE: 93/31.03.2023
DENUMIRE PROIECT
Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
finanțat prin PNRR/2022/C11/MC-AFCN/I5/1/Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural
Procedură de achiziție directă în conformitate cu capitolul 5 din îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați – PNRR
ANUNȚ DE ACHIZIȚIE DIRECTĂ
Obiectul contractului: Achiziție directă pentru achiziție servicii de contabilitate
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Tipul contractului: Contract de achiziție
Procedura aplicată: achiziție directă
Valoarea totala estimată: 3.576,15 LEI fără TVA
Conținut dosar achiziție directă:
- Instrucțiuni pentru ofertanți
- Specificații tehnice
- Formulare
ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA organizează procedura de achiziție de servicii de mese servite aferente proiectului Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte ce se va implementa în comuna Ghelința, județul Covasna, localitatea Ghelința, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Cu această ocazie vă invităm să ne transmiteți oferta dumneavoastră pentru serviciile menționate.
Date generale achizitor/beneficiar:
Denumire beneficiar: ASOCIAȚIA GELENCEI IFJUSAGI SZERVEZET – GISZ – ASOCIAȚIA DE TINERET DIN COMUNA GHELINȚA
Sediu social: GHELINȚA, NR. 1231, JUDEȚUL COVASNA
Locația proiectului: GHELINȚA, JUDEȚUL COVASNA
Cod unic de înregistrare: 43830555
Email: godanubioghelinta@gmail.com
Denumire proiect: Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte
Nr. contract de finanțare: 93/PNRR/31.03.2023
- INSTRUCȚIUNI PENTRU OFERTANȚI
- Informații generale:
Conținutul documentației pentru elaborarea și prezentarea ofertei este prezentat mai jos și trebuie citit cu îndrumarul metodologic pentru beneficiari privați PNRR. Ofertanții trebuie să îndeplinească toate cerințele impuse prin prezentul dosar al achiziției directe, sa prezinte toate documentele solicitate si in forma solicitata, sa respecte intocmai instructiunile privind modalitatile de intocmire a ofertelor. Neindeplinirea sau indeplinirea partiala a cerintelor cuprinse in prezenta documentatie duce la declararea ofertei neconforme.
Ofertele firmelor participante trebuie sa contina toate datele tehnico-financiare de identificare a achizitiei, si sa fie in concordanta cu cerintele tehnico-financiare din proiectul de finantare in cadrul caruia se realizeaza prezenta achizitie. Ofertele depuse vor fi considerate conforme, daca sunt compatibile din punct de vedere al performantelor si a parametrilor tehnici din caietele de sarcini, a proiectul de finantare impreuna cu anexele sale, si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei (valoare estimata).
Ofertele trebuie sa fie verificabile din puct de vedere al emitentului si al continutului. Ofertele se redacteaza in limba romana. Vor intra in procesul de evaluare si selectare doar ofertele care indeplinesc punctual toate conditiile si cerintele impuse prin prezentul dosar al achizitiei directe.
Beneficiarul privat va alege oferta cu pretul cel mai scazut care corespunde obiectivelor proiectului si care este conforma.
Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line (conform modalitatii de transmitere a ofertelor descrise mai jos) minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar.
- Procedura: achiziție directă
Dosarul achiziției directe se publica in conformitate cu indrumarul metodologic PNRR pentru beneficiari privati, pe platforma www.pnrr.gov.ro, și pe website-ul propriu al Beneficiarului, respectiv pe pagina https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala
Ofertele tehnice si financiare, intocmite in baza prezentei instructiuni se transmit la adresa: godanubioghelinta@gmail.comin termenele prezentate mai jos. Se considera ca procedura de achizitie directa este respectata in situatia in care se primeste on-line minim o oferta conforma din punct de vedere tehnic si financiar. In caz contrar se va relua procedura de achizitie.
- criterii de selectie: pretul cel mai scazut
- Instructiuni privind intocmirea ofertei:
Generalitati:
- Limba de redactare a documentelor: limba romana. In cazul ofertei intocmite in alta limba, oferta va contine obligatoriu o traducere autorizata.
- Valabilitatea ofertei trebuie sa fie de minim 60 de zile
- Oferta va cuprinde detailat si complet informatiile solicitate pentru evaluarea ofertelor, va respecta instructiunile.
-Ofertele trebuie sa fie verificabile din punct de vedere al emitentului si a continutului.
- In cazul in care achizitia necesita subcontractanti, in cuprinsul ofertelor se vor declara subcontractantii. Ofertantul are obligatia de a preciza partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Nu se accepta subcontractarea totala.
- Un ofertant poate depune o singura oferta
- Nu se accepta oferte alternative.
Prezentarea ofertei:
Cerinte minime:
- Oferta va include serviciile solicitate, în cantitățile solicitate, cu respectarea solicitărilor prezentate
Propunere financiară și tehnică:
- Propunere financiară. Oferta financiara va fi exprimata in lei fara TVA și cu TVA.
- anexe
- Toate detaliile si respectiv toate documentele sunt solicitate si de la subcontractanti dupa caz.
Programul sedintei comisiei de evaluare a ofertelor:
- Data limita pentru primirea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire: 20.08.2024 Solicitarie se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com
- Termenul limita pentru depunerea ofertelor: 21.08.2024 orele 12.00 Ofertele se transmit la adresa de mail godanubioghelinta@gmail.com, sau se depun la sediul Asociatiei.
- Termenul limita de depunere a ofertelor nu se prelungeste. Ofertele primite dupa expirarea termenului vor fi considerate respinse.
- Data si ora deschiderii ofertelor primite:21.08.2024, ora 15:00
- Locatia deschiderii ofertelor: sediul Asociației
Comisia va evalua ofertele primite, si va solicita clarificari dupa caz. Clarificarile nu vor duce la modificarea ofertei depuse.
Beneficiarul privat va alege ofertele care sunt conforme si se incadreaza in valoarea supusa licitatiei. Decizia finala privind selectarea ofertelor castigatoare va fi luata de catre reprezentantul legal impreuna cu comisia de evaluare a ofertelor numita in acest sens.
- Nu se organizeaza inspectie pe teren sau intalnire pentru clarificari.
Solutionarea contestatiilor:
Orice ofertant nemulțumit re rezultatul procesului de adjudecare are dreptul de a depune contestație către beneficiarul privat. Termenul de așteptare in vederea depunerii eventualelor contestații este de 3 zile de la transmiterea notificărilor către ofertantul câștigător si ofertanții necâștigători si publicate pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala cu excepția cazului in care la licitație a participat un singur ofertant si a fost declarat câștigător. Contestațiile depuse după termenul prezentat nu vor fi luate in considerare. Se poate de pune o singura contestație.
In cazul primirii unor contestații, Beneficiarul privat va desemna o comisie de soluționare a contestațiilor. Contestația se va evalua intra-un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la primirea acestuia si se va finaliza printr-un raport de soluționare a contestației.
Comisia are dreptul de a solicita clarificare din partea contestatarului, caz in care perioada de soluționare poate fi prelungita cu perioada in care se primesc clarificările.
Soluționarea contestației se va înregistra si se va publica pe site-ul https://www.gelence.info/index.php/ro/home-rom/proiecte/pnrr-ghelinta-culturala si se va transmite contestatarului.
In perioada de așteptare a depunerii unor eventuale contestații, cat si in perioada de soluționare a acestora, beneficiarul privat nu are dreptul de a încheia contractul de achiziție cu ofertantul câștigător, cu excepția in cazul in care s-a depus o singura oferta.
In cazul in care exista contestații, Raportul de soluționare a contestației va fi parte a dosarului de achiziții.
Pentru Activitățile proiectului, solicităm ofertă pentru următoarele servicii:
- Servicii de contabilitate pentru perioada de prelungire a Contractului de finantare si respectiv iulie – noiembrie 2024
III. FORMULARE
- Model Scrisoare de înaintare ofertă
- Declarație privind beneficiarul real
- Declarație privind evitarea conflictului de interese
- Declarație DNSH
Formular 1
Operator economic
_____________________
Scrisoare de înaintare
Ca urmare a anunțului privind achiziția direct de servicii de contabilitate, ________________________ (nume ofertant) transmite alăturat următoarele:
- Informații în legătură cu achiziția direct a contractului mai sus menționat:
- numele și prenumele responsabilului legal/persoanei împuternicite să semneze documentele pentru prezenta achiziție: _______________________
- adresa pentru corespondență valabilă pentru comunicare la prezentaț achiziție: __________________________; telefon_______________;e-mail______________________ valabile pentru comunicarea rezultatului la prezenta achiziție.
Data completări:
__________________
Operator economic,
_________________________
(ștampila și semnătura autorizată)
DECLARAŢIA PRIVIND EVITAREA CONFLICTULUI DE INTERESE, A FRAUDEI ȘI A CORUPȚIEI
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al ……………………………., Ofertant furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5-1, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție.
2) Nu sunt subiectul unui conflict de interese, așa cum este definit de art. 61 din Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.
3) Voi lua toate măsurile necesare pentru prevenirea neregulilor grave (conflict de interese, fraudă, corupție), atât în faza de ofertare cît și în cea de furnizare a bunurilor/serviciilor, în conformitate cu prevederile legale incidente.
4) Nu mă aflu în situaţia de a induce în eroare beneficiarul, prin furnizarea de informaţii incorecte.
5) Nu mă aflu în situaţia de a încerca/de a fi încercat să obţin informaţii confidenţiale sau să influenţez procedura de achiziție.
6) Nu am fost condamnat definitiv în cauze referitoare la obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.
7) Mă oblig să informez beneficiarul imediat ce voi lua cunoștință de apariția unei situații de conflict de interese pe parcursul derulării procesului de achiziție.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al operatorului economic/ persoanei împuternicite
Anexa 9
DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PRIVIND BENEFICIARUL REAL
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al denumirea operatorului economic, furnizor de bunuri / servicii pentru Asociația de tineret din Ghelința beneficiară a unei finanțări în cadrul PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere în conformitate cu prevederile art. 56 din Legea nr. 129/2019 că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de achiziție și că va fi verificată cu datele privind beneficiarii reali ai operatorului economic pe care îl reprezint înregistrate la ONRC.
2) Beneficiarul/ beneficiarii real/i al/ai operatorului economic pe care îl reprezint, precum și modalitatea de exercitare a controlului sunt:
- a) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... .......................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ..............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- b) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
(județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector................
- c) Nume și prenume:
.........................................................................................................................................................
Dată naștere…………………………locul nașterii (localitate)......... ........................................................
județ/sector/țară) ....................................................................... CNP..........................………………
act identitate .................... seria ……......... nr. ............................. cetățenie…...................................
☐ domiciliu / ☐ reședința: țara………………………………….. localitatea ...............................................
str.………......................... nr. ....... bloc........... scara............ etaj........ ap....... județ/sector...............
Modalitatea în care se exercită controlul asupra societății/persoanei juridice:
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. a), pct. 2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.1 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.2 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.3 din Legea nr.129/2019;
☐ potrivit prevederilor art. 4 alin. (2) lit. d), pct.4 din Legea nr.129/2019;
Descriere: ........................................................................................................................................................................
3) Am fost informat cu privire la obligaţia mea de a transmite datele şi informaţiile cu privire la beneficiarii reali, conform prevederilor Directivei (UE) 2015/849 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 mai 2015 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Directivei 2005/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Directivei 2006/70/CE a Comisiei, înainte semnării contractelor de achiziţie publică şi a contractelor comerciale finanțate din fonduri alocate din PNRR.
4) Cunosc prevederile articolelor 56 si 57 din Legea nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului modificată şi completată prin Legea 315/2021, în particular obligaţia actualizării informaţiilor la ONRC de fiecare dată când are loc o modificare a acestora, sub rezerva aplicării sancţiunilor contravenţionale şi a dizolvării societăţii.
5) Cunosc și îmi asum faptul că, în cazul subcontractorilor, trebuie să colectez informaţiile privind numele acestora, acordând atenţie modificării numărului de subcontractori şi nevoii de actualizare a acestor informaţii pe toată perioada contractului de furnizare de bunuri/servicii.
Data:
Nume, prenume:
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite
DECLARAŢIA PRIVIND APLICAREA PRINCIPIULUI
DNSH
(„Do no significant harm” – „A nu aduce prejudicii asupra mediului”) în implementarea proiectului pentru Solicitant
Subsemnatul .............. posesor al CI seria .... nr. ............ , eliberată de .........., CNP / pașaport nr. ............ , eliberat de ............., în calitate de reprezentant legal/ persoană împuternicită al completați cu denumirea furnizorului, ofertant pentru Ghelința Culturală – Echiparea și înființarea clubului local de muzică și arte, finanțat în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I5, cunoscând că declararea necorespunzătoare a adevărului, inclusiv prin omisiune, constituie infracțiune și este pedepsită de legea penală, declar pe propria răspundere că:
1) Am luat la cunoștință faptul că prezenta declarație este parte integrantă din dosarul de finanțare.
2) Fiecare activitate inclusă în cadrul proiectului de finanțare respectă obligațiile prevăzute în PNRR pentru implementarea principiului de „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do No Significant Harm”), așa cum este prevăzut în art. 17 din Regulamentul nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088 și în Regulamentul nr. 241/2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
În sensul articolului 17 din nr. 852/2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, luând în considerare ciclul de viaţă al produselor şi serviciilor furnizate de o activitate economică, inclusiv dovezile din evaluările existente ale ciclului de viaţă, se consideră că respectiva activitate economică prejudiciază în mod semnificativ:
(a) atenuarea schimbărilor climatice, în cazul în care activitatea respectivă generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră;
(b) adaptarea la schimbările climatice, în cazul în care activitatea respectivă duce la creşterea efectului negativ al climatului actual şi al climatului preconizat în viitor asupra activităţii în sine sau asupra persoanelor, asupra naturii sau asupra activelor;
(c) utilizarea durabilă şi protejarea resurselor de apă şi a celor marine, în cazul în care activitatea respectivă este nocivă pentru:
(i) starea bună sau pentru potenţialul ecologic bun al corpurilor de apă, inclusiv al apelor de suprafaţă şi subterane; sau
(ii) starea ecologică bună a apelor marine;
(d) economia circulară, inclusiv prevenirea generării de deşeuri şi reciclarea acestora, în cazul în care:
(i) activitatea respectivă duce la ineficienţe semnificative în utilizarea materialelor sau în utilizarea directă sau indirectă a resurselor naturale, cum ar fi energia din surse neregenerabile, materiile prime, apa şi solul, în una sau mai multe etape ale ciclului de viaţă al produselor, inclusiv în ceea ce priveşte durabilitatea ori potenţialul produselor de a fi reparate, modernizate, reutilizate sau reciclate;
(ii) activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a generării, a incinerării sau a eliminării deşeurilor, cu excepţia incinerării deşeurilor periculoase nereciclabile; sau
(iii) eliminarea pe termen lung a deşeurilor poate cauza prejudicii semnificative şi pe termen lung mediului;
(e) prevenirea şi controlul poluării, în cazul în care activitatea respectivă duce la o creştere semnificativă a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol în comparaţie cu situaţia existentă înainte de demararea activităţii; sau
(f) protecţia şi refacerea biodiversităţii şi a ecosistemelor, în cazul în care activitatea respectivă este:
(i) nocivă în mod semnificativ pentru condiţia bună şi rezilienţa ecosistemelor; sau
(ii) nocivă pentru stadiul de conservare a habitatelor şi a speciilor, inclusiv a celor de interes pentru Uniune.
La evaluarea unei activităţi economice pe baza criteriilor prevăzute mai sus, se ţine seama atât de efectul activităţii în sine asupra mediului cât şi de efectul asupra mediului al produselor şi serviciilor furnizate de activitatea respectivă pe durata întregului lor ciclu de viaţă, în special luând în considerare producţia, utilizarea şi scoaterea din uz a respectivelor produse şi servicii.
În conformitate cu analiza DNSH deja realizată și anexată la componentă C11 – Turism și Cultură a PNRR, pentru Investiția I5, Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, următoarele au fost concluzionate:
Referitor la obiectivul de mediu 1 Atenuarea schimbărilor climatice- Investiția I5 cuprinde:
„• Un program de finanțare, derulat timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local, în localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori.
- Un program-pilot pentru finanțarea proiectelor de educație prin cultură, beneficiarii finanțării fiind unități de învățământ din localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. (Finanțarea sistemului de cupoane; valoarea voucherului: 20.000 euro; bugetul programului: 4 milioane de euro).
Astfel, prin măsurile propuse nu există un impact semnificativ asupra acestui obiectiv de mediu.”
Referitor la obiectivul de mediu 2 Adaptarea la schimbările climatice- Prin investiția propusă, care are caracter principal procedural, nu se aduce atingere obiectivelor de schimbări climatice. Investiția va consta în elaborarea și punerea în aplicarea a două programe de finanțare destinate sectorului cultural.
Referitor la obiectivul de mediu 3 Utilizarea durabilă și protecția resurselor de apă și marine- Investiția nu are implicații asupra resurselor de apă sau marine.
Referitor la obiectivul de mediu 4 Economia circulară, inclusiv prevenirea și reciclarea deșeurilor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat favorabil asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. În perimetrul desfășurării activităților sunt instalate facilități pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor.
Referitor la obiectivul de mediu 5 Prevenirea și controlul poluării în aer, apă sau sol- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață. Investiția nu evidențiază riscuri legate de conectarea la stațiile de epurare care gestionează procesul de curățare și recirculare a apei. Se vor lua măsuri administrative corespunzătoare pentru a elimina potențialele riscuri de poluare a aerului, apei și solului.
Referitor la obiectivul de mediu 6 Protecția și restaurarea biodiversității și a ecosistemelor- Activitățile propuse în cadrul acestei intervenții au un impact previzionat insignifiant asupra acestui obiectiv de mediu, având în vedere efectele directe și indirecte, pe durata ciclului de viață.
Astfel, ținând cont de autoevaluarea efectuată pentru activitățile prevăzute în cadrul <denumire proiect>, acestea nu prejudiciază în mod semnificativ pe durata întregului ciclu de viață a investiției, niciunul dintre cele 6 obiective de mediu, prin raportare la prevederile art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852.
În acest sens, atașez la prezenta declarație, autoevaluarea activităților proiectului din punct de vedere al respectării principiului DNSH.
Data (obligatorie):
Nume, prenume (obligatorii):
Semnătura reprezentantului legal al solicitantului/ persoanei împuternicite ( obligatoriu):
AUTOEVALUAREA PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI
Vă rugăm să precizați dacă activitățile desfășurate în cadrul proiectului ar putea avea unul din următoarele efecte negative asupra mediului (încercuiți răspunsul corespunzător și, după caz, furnizați detaliile solicitate):
1. DEȘEURI – Contaminare datorită materialelor folosite în cadrul proiectului și a deșeurilor generate. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
2. APA – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera înfundarea instalațiilor de drenaj, contaminarea/poluarea cu deșeuri greu degradabile și/sau substanțe periculoase, inclusiv ape uzate, combustibil, ulei etc. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
3. AER – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera poluarea aerului exterior din cauza prafului și a fumului, degradarea calității aerului în spațiile interioare (cauzată de lucrările de amenajare și/sau de instalarea de echipamente). |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
4. POLUARE FONICĂ – Activitățile derulate în cadrul proiectului pot genera zgomot peste normele admise. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
5. HABITAT – Perturbarea habitatului natural, în special datorită activităților derulate în mijlocul naturii. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
6. FLORĂ ȘI FAUNĂ – Degradarea sau distrugerea vegetației, perturbarea sau distrugerea faunei sălbatice, în special din cauza depozitărilor deșeurilor generate de activitățile proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
7. SĂNĂTATE – Pericole pentru sănătatea și siguranța publică, în timpul activităților derulate și după finalizarea acestora. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
8. PATRIMONIU ISTORIC/CULTURAL – Degradarea/deteriorarea siturilor istorice și a locurilor/clădirilor aparținând patrimoniului cultural în timpul derulării activităților specifice proiectului. |
DA NU |
Dacă răspunsul este DA, identificați concret posibilele efecte negative și descrieți măsurile de reducere a impactului acestora. |
Nume organizație:
Nume, prenume reprezentant legal:
Funcție:
Semnătura:
Data: