PREZENTAREA PROIECTULUI GODANUBIO ȘI OPORTUNITĂȚI DE VIITOR PENTRU TINERII DIN COMUNA GHELINȚA

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pe data de 10.02.2021, în cadrul proiectului GoDanuBio, Primăria comunei Ghelința a organizat un eveniment pentru prezentarea proiectului GoDanuBio special pentru generația tânără din comuna Ghelința. În acest aveniment au fost prezentate obiectivele proiectului, activitățile proiectului, provocările actuale și identificate  în proiect referitor la zonele rurale și principiile circulare ale bioeconomiei.

Dna Enikő Mátyus, mentor la Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna, a vorbit despre oportunitățile de finanțare pentru tineret, în special pentru studenți și tineri care au scop de a înființa un start-up în zonele rurale. Acest eveniment a oferit publicului o perspectivă alternativă asupra programelor de finanțare POCU, InnotechStudent și SocialSTARTUP, în special pentru cei din Ghelința.

Dna Szende Mihály, un antreprenor și bioinovator, a fost invitată să ofere o prezentare despre exemplul ei de bune practici. Afacerea ei se bazează pe producția de jucării din materiale eco, realizată de 3D Printer din materiale bio, cum ar fi pastă din rumeguș. Experiența ei a fost încurajatoare pentru tinerii din Ghelința și a oferit o perspectivă alternativă privind începerea afacerii în conformitate cu principiile circulare de bioeconomie și dezvoltare sustenabilă.

Primarul comunei Ghelința, dl. Botond Ilyés, i-a încurajat pe toți participanții să creeze idei de afaceri, să solicite finanțare publică, să înceapă noi afaceri în Ghelința pentru dezvoltări locale durabile și pe termen lung. Primarul a subliniat, de asemenea, importanța unei cooperări bune între antreprenori, tineri și Consiliul Local și i-a invitat să înceapă o nouă cooperare între entitățile civile, private și publice la nivel local.

Media link: https://covasnamedia.ro/economic-2/asimcov-se-intalneste-cu-tinerii-din-ghelinta

Search

Language