Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A GoDanubio projekt keretében először Gelenceönkormányzata tanácstermében szervezték meg a Vállalkozói Műhelyt. A rendezvény egy új sorozat kezdetét jelenti Gelencén, ahol a vállalkozókat és a vállalkozni vágyókat hívták meg, hogy együtt gondolkodjanak, szerepet vállaljanak a helyi gazdaság fejlődésében, és arra ösztönözzék a fiatalokat, hogy ragadják meg a vállalkozói lehetőségeket.

A találkozón több mint ötven vállalkozó és fiatal vett részt. Az eseményt a GoDanuBio projektcsoport szervezte, amely a Godanubio projekt egyetlen vidéki önkormányzata Romániában. A partnerség keretében a cél a fiatalok bevonása, valamint minél több innovatív téma és fejlesztési irányzat bemutatása, mint például a körkörös biogazdaság, a fenntartható közösségi fejlődés és a megújuló energia felhasználása.

A rendezvény elején Ilyés Botond polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Jakab Barna István, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke ismertette a Kovászna megyei ifjúsági konzultáció eredményeit, hangsúlyozva a fiatalok részvételének fontosságát Kovászna megye és Gelence község jövőjének építésében. Ezt követően Szász Andrea, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének agrármérnöke tartott részletes előadást és mutatott jó példákat a sikeres ifjúsági vállalkozói tevékenységre. Végül Péterfi Attila, pályázati tanácsadó, a Goodwill Consulting regionális képviselője mutatta be a vállalkozói és támogatási lehetőségeket azintézkedések és vissza nem terítendő támogatások révén.

Media link: https://www.3szek.ro/load/cikk/142763/vallalkozok-muhelye-gelencen

Search

Language