VIDÉKFEJLESZTÉS A BIOALAPÚ-GAZDASÁGRA ALAPOZVA GELENCE KÖZSÉGBEN

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2021.05.27-én Gelencén projekt-találkozót szerveztek, ahová Könczei Csaba képviselő urat, a Román Képviselőház tagját is meghívták. A képviselőúr több mint 10 évig a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság igazgatója volt. A mezőgazdasági termelőkkel és a helyi vidékfejlesztési szereplőkkel folytatott megbeszélésen a képviselő ismertette a következő, 2021-2027-es időszak jövőbeli kilátásait Gelence község számára.

Ezen az eseményen a GoDanuBio projektet isbemutatták a résztvevőknek. Ezen a rendezvényen Könczei Csaba képviselő és Ilyés Botond polgármester is hangsúlyozta, hogy a helyi közösségnek új szövetkezeteket és egyesületeket kell létrehoznia, hogy felkaroljon és ösztönözzön minden kistermelőt, helyi szintű műhelymunkákat szervezhessen, hogy láthatóbbá tegye kisvállalkozásait és fejlessze tevékenységét. Ezen túlmenően helyi szervezetként aktívan részt vehetnek a Gelence község közösségi életében.

Péterfi Attila, a legnagyobb romániai projekt-tanácsadó cég, a Goodwill Consulting Kft. képviselője megerősítette, hogy a jelenlegi és a következő években számos projektintézkedés és lehetőség van Romániában a vidékfejlesztés és az alternatív üzleti modellek alkalmazása terén a körforgásos gazdaság fejlesztésére.

Ezen a rendezvényen bemutatásra kerültek az agrárturizmusban rejlő üzleti lehetőségek, valamint egy másik jó példát  is bemutatott egy vendégelőadó, Aczél Botond úr a zabolai „Csűr” panzió tulajdonosa, aki az IT szektorban szoftverfejlesztő szakember, Budapesten él, de Gelence szomszédos településén nőtt fel, és hosszú távú célja, hogy visszatérjen, itt  telepedjen le, és új ökoturisztikai tevékenységet és szolgáltatásokat indítson.

Media link: https://www.hirmondo.ro/kovaszna-megye/palyazasi-lehetosegek-sokasaga/

Search

Language