GODANUBIO PROJEKTBEMUTATÓ ÉS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK FIATALOKNAK GELENCE KÖZSÉGBEN

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2021 február 10-én a GoDanuBio projekt keretében a Gelence önkormányzata találkozót szervezett, legfőképpen a gelencei fiatalok számára a GoDanuBio projekt bemutatására. Ezen az eseményen bemutatták a projekt célkitűzéseit, a projekttevékenységeket, a projektben azonosított aktuális kihívásokat a vidéki térségekkel és a biogazdaság körforgásos elveivel kapcsolatban. 

Mátyus Enikő, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének mentora a fiataloknak szóló támogatási lehetőségekről beszélt, különösen a vidéki diákoknak és fiataloknak, akik vidéken szeretnének kezdő vállalkozást indítani. Ez az esemény új információkat nyújtott a hallgatóságnak a POCU, az InnotechStudent és a SocialSTARTUP finanszírozási programokról, különösen azoknak akik Gelence községben akarnak vállalkozásokat indítani.

Mihály Szende vállalkozót és bioinnovátort kértük fel, hogy tartson előadást a saját inovációs elképzelésének gyakorlatba ültetéséről. Vállalkozása ökojátékok gyártásán alapul, amelyeket 3D nyomtatóval készít bioanyagokból, például fűrészporból. Tapasztalatai bátorítóak voltak a gelencei fiatalok számára, és alternatív látásmódot kínáltak a biogazdaság és a fenntartható fejlődés körforgásos elveinek megfelelő vállalkozás indítására.

Ilyés Botond, Gelence polgármestere arra ösztönözte a résztvevőket, hogy a fenntartható és hosszú távú helyi fejlődés érdekében hozzanak létre üzleti ötleteket, pályázzanak állami támogatásokra, indítsanak új vállalkozásokat Gelencén. A polgármester hangsúlyozta a vállalkozók, a fiatalok és a helyi tanács közötti jó együttműködés fontosságát, és felkérte őket, hogy helyi szinten új együttműködést indítsanak el a civil, magán- és közszféra szereplői között.

Search

Language