GODANUBIO PROJEKT BEMUTATÓ A FELSŐ-HÁROMSZÉKI POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJAN

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A WP T4 szakpolitikai intézkedések és a WP kapacitásépítés és kommunikáció keretében 2021. január 25-én Gelencén széles körű találkozót tartottak a helyi és regionális, nemzeti döntéshozókkal is, amelyen a következő döntéshozók vettek részt:

- Kovászna megye vidéki településeinek 22 polgármestere;

- Kovászna Megyei Tanács elnöke és alelnökökei - Tamás Sándor elnök, Jakab István-Barna alelnök, Henning László-János alelnök, Kovács Ödön megye menedzser

- Bokor Tibor Kézdivásárhely polgármestere

- Miklós Zoltán, képviselő - Románia Képviselőház

- Fejér László Ödön, szenátor - Román Parlament Szenátusi Kamarája

- Varga Attila a GAL LEADER Angustia Egyesület elnöke

- Makkai Péter, a Munkaügyi és Társadalombiztosítási Minisztérium államtitkára

A fő téma a GoDanuBio projekt bemutatása volt. A projektvezető, Dr. Sebestyén Tihamér Tibor bemutatta és részletesen ismertette a GoDanuBio projektet, amely egy folyamatban lévő projekt, a vidéki területek valós kihívásait, a demográfiai változásokat, a gazdasági lehetőségeket, a migrációt, a projekt célkitűzéseit, a főbb eredményeket és a projekttevékenységeket.

A projekt bemutatásának végén olyan új témák kerültek terítékre, mint a fenntartható vidékfejlesztés, a körkörös biogazdaság, a helyi értéklánc-fejlesztés és a vidék-város gazdasági kapcsolatok, a helyi szintű részvételi kormányzás és a polgárok bevonása a döntéshozatalba.

Media link:

https://www.hirmondo.ro/kovaszna-megye/teriteken-a-metropoliszovezet/

Search

Language